Kumartaşlı: 'Şimdi iğne ve çuvaldız CHP'ye batıyor'

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, şahsını ve dernek başkanlığını eleştiren CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan'ın buna hakkı olmadığını söyledi. Kumartaşlı, iğne ve çuvaldızın şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ne battığını savundu.
 
İsmail Kumartaşlı, "Bir siyasi partinin yetkilisi" olarak ifade ettiği CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan'ın ağır eleştirilerine aynı ağırlıkta karşılık verdi.
 
"BİZ MALZEME OLMAYACAĞIZ"
 
CHP Afyonkarahisar Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan'a ateş püsküren Kumartaşlı, iki gün önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirip terörle mücadele de TBMM'de ki siyasilerin tek yumruk, tek fikir düşüncesi ile davranmaları gerektiğini söyleyemeye çalıştığını hatırlattı. Kumartaşlı; "Son günlerde ki şehit cenazelerinde ki istenmeyen üzücü olayların şehit aileleri ve gaziler üzerinden bir polemik oluşturulmamasını istemiştik. Bu söylemlerimiz ve açıklamalarımızdan maalesef ilimizde ki bir siyasi partinin yetkilisi rahatsız olup bir açıklama yapmış. Biz bugün bu açıklamayı yaparken hiçbir şekilde siyasi malzeme olmayacağımızı belirterek, bundan sonra dernek olarak, İsmail Kumartaşlı olarak son basın açıklamamız olduğunu söylüyoruz. Bu konu ile ilgili bir daha basın açıklaması yapılacak olursa hakkımızı adli makamlarda arayacağımızı söylüyoruz." dedi.
 
"GÖREVİ BIRAKMAMA ÜYELER KARAR VERİR"
 
Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan'a hitaben, "Bir siyasi partinin İl Başkanı beyefendi." diyen Kumartaşlı; "Aslında bizlerin her lafa verilecek bir cevabı var. Yalnız bizler önce lafa bakıyoruz laf mı diye sonra da söyleyene. Dünkü basın açıklamasında şahsım, gaziliğim ve şehit aileleri ile ilgili basın açıklaması yapan İl Başkanına sesleniyorum; 'O kendini bilmez, ağzından çıkan lafı kulağı duymaz Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'yadır sözlerim' lafını aynen kendisine iade ediyorum. Ben gazi İsmail Kumartaşlı olarak ne zaman, nerede, ne şekilde konuştuğumu çok iyi bilen, sorumluluk alacak kişilikte bir kişiyim. İl Başkanı Beyefendi diyor ki 'Açıklamalarında bizim partimize yükleniyor, hükümet lehine açıklamalarda bulunuyor. Dernek başkanlığından istifa et milletvekili adayı ol' diyor. Beyefendi ben Afyonkarahisar'da yaklaşık 300 şehit aileleri ve gazilerin oy birliği ile seçmiş olduğu bir dernek başkanı olarak 7,5 yıldır bu derneğin başkanlığını yapıyorum. İki seçimde de oy birliği ile ben şehit anne babalarımın ve gazilerimizin temsilcilerim tarafından seçildim. Görevi ancak onların söylemleri ve oylarıyla bırakırım. Afyonkarahisar'ın en iyi derneklerden biri, karşılarında ki en iyi başkanlardan bir tanesi." diye konuştu.
 
"KARŞINIZDA BİR GAZİ VAR"
 
"Sizin karşınızdaki bir gazi" diyen İsmail Kumartaşlı, şöyle devam etti: "11 Temmuz 2004 tarihinde Şırnak Güçlükonak'ta Gabar dağında siz eşinizin yanında rahat uyuyun diye sırtımda 35 kiloluk çanta ile 2,5 yıl görev yaptım. Sizin terörist örgüt diyemediğiniz PKK'ya karşı mücadele ederken onların benim geçeceğim yolun üzerine döşedikleri mayın patlatılması ile ağır yaralandım. Kucağımda şehit verdim. Vatana, millete olan borcum, görevim bitmedi düşüncesi ile tekrar durumdan vazife çıkararak bu derneğe önce üye sonra da yönetici oldum. Bir şehit cenazesi geldiğinde o şehidin yüzünü ailesine gösteren, aileye haber veren ekibin içinde de ben varım. Mezara şehidi elleri ile indiren yine benim. Bizler bu memleket için can verdik, kan verdik ve vücut uzuvlarımızı verdik. Bu bayrakta benimde kanım var. Dolayısıyla bu memlekette bir çivi dahi çakılsa laf söylemeye hakkına sahibim. Bu memleketin asıl sahipleri bizleriz."
 
"ŞİMDİ İĞNE VE ÇUVALDIZ CHP'YE BATIYOR"
 
İktidar partisini savunduğu yönündeki eleştirileri kabul etmeyen İsmail Kumartaşlı, şunları söyledi: "Zamanında biz açıklamalarımızı yaptık. 2013 yılında şehit anne, babalarımız 'Apo ile görüşeceğinize bizimle görüşün' diyerek ulusal gazetelere ayrı manşetler olduk. Hükümetin açılım çalışmalarına Afyonkarahisar olarak ulusal basına iki kez çıkarak tepki verdik. Sözde tepki vermediğimizi söylüyorlar. İşte ispat ve belgeler var. O dönemde bu haberler hoşlarına gittiğinden CHP'liler ve diğer partililer çok hoşuna gittiğinden bizi başka partinin yandaşı zannettiler. Şimdi de iğne ve çuvaldız onlara battığından bizleri hükümet yanlısı olarak görüyorlar. O dönemde hükümet çalışmalarına karşı yaptığımız açıklamalarda hiçbir hükümet yetkilisi veya iktidar partisi yöneticileri arayıp da 'Sen niye böyle açıklamalar yapıyorsun' demediler. Aksine 'Kardeşim nasılsın' dediler. Canlı yayınlara çıkıp dernek başkanını eleştirmediler. Siyasi olgunluğa ulaşamamış bir İl Başkanı çıkmış hem gaziliğimi hem de şahsımı sorguluyor. Hangi hakka istinaden beni ve şahsımı sorguluyorsun
 
Editör: Haber Merkezi