KONAĞIN RESTORASYONUNU KİM YAPTI?
Afyonkarahisar’da bulunan bir Konağının turizme kazandırma amacıyla yapılan restorasyon masraflarının bir Kültür Bakanlığından gelen bütçeden karşılandığı iddia edildi.
Orjinalliğini korumak amacıyla büyük titizlik ve masraflarla işletmeye açılan, içersinde şarap mahzeni de bulunan konağın, restorasyon masraflarının işletmeci tarafından karşılanmadığı, bir kamu kurumu tarafından yaptırıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Şehirde bulunan diğer konakların restorasyon masraflarının, isim alınanlar tarafından karşılandığı bilinirken bu konak için, neden  özel bir uygulama yapıldığı iddiaları gündeme oturdu.
İç dekerasyonu, olan  halı, mobilya, gibi alımların işletmeci tarafından alındığı bunun karşılığında işletme hakkının verildiği de, iddilar arasında.
Konağın internet sayfalarında yer alan tanıtımında:
“Konağın girişi taş yapı diğer 3 kat ise ahşap yapı olmakla birlikte toplam 4 kat inşa edilmiş konak “Korunması Gereken Tescilli Kültür Varlığı”dır. Dönemin gayri Müslim ailelerinin yaşadığı konağımızda bölgenin şaraphanesi ve şarap mahzeni de bulunmaktadır. Orjinalliğini korumak amaçlı büyük bir gayretle restore edilen konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Özel Konaklama Tesisi” belgelidir.
Şaraphanesi ve mahzeni ile taş yapı tarzıyla ahşabın uyumunun eşsiz bir şekilde sergilendiği konakta 20 kişi kapasiteli 10 adet tarihi zenginliklerle süslü odaların yanı sıra yine odalarda gizlenmiş günümüzün en son teknolojilerinden de faydalanılarak oluşturulmuş konforlu banyoları ve uyumlu tarihi eşyaları ile siz değerli misafirlerimize huzurlu ve sıcak bir alternatif tatil imkanı sunuyoruz.” Deniliyor.
 Ancak restorasyonun kimin tarafından karşılandığına yer verilmiyor.
Konak sahiplerinin, belgelerle açıklama yapması kamuoyun aydınlatması bekleniyor…
Editör: Haber Merkezi