Köksal,"OHAL kalkacak, KHK düzenine son vereceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "CHP iktidarında OHAL’i kaldıracak ve KHK düzenine son vereceğiz. KHK’ları Anayasal denetime açacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkezde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek CHP iktidarına destek istedi. Yoğun tempoda seçim çalışmalarına devam eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal'a ziyaretlerinde CHP Afyonkarahisar 4. sıra Milletvekili Adayı Ramazan Akgöz ve çok sayıda partili eşlik etti.

HEP YANIMIZDA OLDU

  1. ve vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Köksal, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çok sayıda esnaf ve vatandaş 'halkın vekili halkın arasında' sözleri ile Milletvekili Köksal'a sevgisini göstererek, "Burcu kızımız seçimden seçime değil her zaman yanımızda oldu. Neredeyse her hafta bizleri ziyaret ederek taleplerimizi dinledi. Bu taleplerimizin yerine gelmesi içinse elinden gelini yaparak gerçekten 'Milletin Vekili' oldu. Afyonkarahisarlılar olarak bizlerde 24 Haziran da bizi seçimden seçime değil her zaman hatırlayan Burcu kızımız yanında yer alacağız" dediler.

AKP'NİN RANT EKONOMİSİ MİLYONLARI YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ

"Milletvekili demek Ankara'da koltukta oturmak demek değil. Koltukta oturan vekil olmadım. Hiçbir zamanda olmayacağım." diyen Köksal, "Tek adam rejimi altında Türkiye ekonomisinin büyüme ortalaması gelişmekte olan diğer ülkelerin gerisinde kalmıştır. Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyar doları aşmıştır. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekilmektedir. AKP’nin rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etmiştir. Ekonominin dengelerini bozan Saray rejimi plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürüklemekle kalmamış, aynı zamanda dolaylı vergilere yaslanarak gelir dağılımındaki adaletsizliği pekiştirmiştir. AKP’nin politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Bir avuç yandaş zenginleşirken, hanelerin borçları harcanabilir gelirlerinin yarısına ulaşmıştır." dedi.

KHK’LARI ANAYASAL DENETİME AÇACAĞIZ

Milletvekili Köksal iftar sonrası ise Afyonkarahisar Merkeze bağlı Salar ve Nuribey Beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların "OHAL ne zaman kalacak?" sorularına cevap veren Köksal, "Siz yurttaşlarımızın desteği ile 24 Haziran'da CHP iktidarı ile OHAL’i kaldıracak ve KHK düzenine son vereceğiz. KHK’leri Anayasal denetime açacağız. OHAL’den mağdur olan yurttaşların mağduriyetlerini evrensel hukuk ilkeleri ve demokratik değerler çerçevesinde gidereceğiz. Uzun ve keyfi gözaltılar, uzun tutukluluk ve savunma hakkının ihlali uygulamalarını sonlandıracağız. Masumiyet karinesini güvence altına alacağız. OHAL ilanını takiben yasa dışı ve keyfi biçimde uygulanan yurt dışı çıkış engellemelerine derhal son vereceğiz. Anayasal bir hak olan seyahat özgürlüğünü sağlayacağız. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu kaldıracak ve OHAL işlemlerini doğrudan yargı denetimine açacağız. Bu süreçte yargı kararı olmaksızın işini kaybeden, ihraç edilen ve hakları ihlal edilen insanlarımızın haklarına kavuşmasını sağlayacağız. OHAL döneminde gerçekleştirilen kamu ihalelerinin ve idari işlemlerin bağımsız bir komisyon tarafından incelenmesini sağlayacağız. Yargı kararı olmaksızın kapatılan sivil toplum örgütleri ve basın organlarının durumlarının yargı tarafından incelenmesini ve karara bağlanmasını olanaklı kılacak yasal düzenlemeleri yapacağız. OHAL uygulamaları nedeniyle, hukuka aykırı bir şekilde mağdur edilen kişi ve kurumların idari ve yargısal başvurularda bulunmalarının önündeki engelleri kaldıracağız. OHAL’i kaldıracak ve KHK düzenine son vereceğiz. KHK’leri Anayasal denetime açacağız." ifadelerini kullandı.

HAK VE HUKUKA VESİLE OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bu gece yüce dinimize göre bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece Müslüman Âlemi için çok önemlidir. Halkımızın adaleti en çok istediği bu günlerde Kadir Gecesi'nin hak ve hukuk kavramlarını hatırlamamıza, insan hakları ve komşu haklarının pekişmesini sağlamasına vesile olmasını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Afyonkarahisarlı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Kadir Gecesi'nin hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Editör: Haber Merkezi