Köksal: “Terörün de ekonomik krizinde faturası vatandaşa kesiliyor”
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal Hocalar ilçesi ile ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın terör olayları ve ekonomideki kötü gidişat nedeniyle kan ağlar duruma geldiğini kaydeden Köksal, "Başkanlık Sistemi" dayatması nedeniyle ülkeyi kan gölüne çeviren AKP, ekonomideki sorumluluğunu da yerine getirmeyince yaşanan krizlerin faturası 14 yıldır olduğu gibi yine vatandaşımıza kesiliyor" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Hocalar İlçesi’ni ziyaret etti. Milletvekili Köksal CHP Hocalar İlçe örgütü üyeleri ile birlikte ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Köksal ve beraberindeki partililer daha sonra sırasıyla İlçeye bağlı Yağcı, Yeşilhisar, Çalca, Uluköy, Davılgı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
BEKLENTİLER DE SORUNLAR DA AYNI
Hocalar ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Köksal, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisarımız da da vatandaşlarımızın sorunları beklentileri aynı. Ekonomideki kötü gidişat sonucu yurttaşlarımız evine ekmek götüremez hale geldi. AKP vatandaşa karşı olan sorumluluğunun gereğini yerine getirmektense "Başkanlık Sistemi" dayatması ile tek adam diktatörlüğü peşinde koşuyor. Sonuç olarak yine olan halkımıza oluyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin faturası da maalesef 14 yıldır olduğu gibi vatandaşımıza kesiliyor. İşsizliği düşürmek ve eğitimli gençlerimizin iş bulmasını sağlamak için yapılan hiç bir şey yok" dedi.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMİYOR
Hocalar İlçe merkezinin ardından beraberindeki partililerle birlikte ilçeye bağlı köyleri ziyaret eden CHP'li Köksal, burada da çiftçilerin sorunlarını dinledi. Siyasilerin kendilerini seçimden seçime ziyaret ettiklerini söyleyen köy halkı, Milletvekili Köksal'ın ise seçimden sonra da sürekli olarak yanlarında olduklarını dile getirmeleri üzerine konuşan Köksal, "Benim görevim Ankara'da yurttaşlarımızın sesi olmak. Bunu yapabilmek için de sürekli olarak halkımızla bir araya gelip onların istek ve sorunlarını birebir dinleyerek yerinde görmek gerekir. Siyasetçinin asli görevi vatandaşın gözü kulağı eli olmaktır. AKP ülkemizdeki tarım potansiyelini değerlendirmediği gibi çiftçimizin lehine istikrarlı politikalar da uygulamıyor. Bunun sonucunda ise tarım sektörünün milli gelir, istihdam ve ihracata katkısı giderek azalıyor. AKP çiftçimize vermediği desteklerle de bütçe açıklarını kapatmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
HANİ KAPATILAN BELDELER HİZMETE BOĞULACAKTI
Kapatılan beldelerden biri olan Yeşilhisar Köyü'nü ziyaret eden Köksal, köy halkının beldelikten düşürüldükten sonra hizmet alamadıklarını söylemesi üzerine, "Kapatılan beldeleri hizmete boğduk diyorlar. Ancak görüyoruz ki, Yeşilhisar Köyümüz bu uygulamanın bedelini en ağır şekilde ödüyor. Yurttaşlarımız önceden yapılan hizmetlerden bile yoksun durama geldiklerinden dert yanıyorlar" şeklinde konuştu.
DAVILGI KÖYÜ'NDE GÜNDE 3 SAAT SU AKIYOR
Sorunları yerinde dinleyerek ve halkın çözüm önerilerini de dikkate alarak ilgili mercilerle temasa geçtiklerini kaydeden Köksal, Davılgı Köyü sakinlerini ile bir araya geldi. Davılgı Köyü'nde vatandaşların günde 3 saat su aktığını ve bu konuda kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını dile getirmeleri üzerine konuşan, Köksal, "Sorunun çözüme kavuşması için gerekeni yapacağım, Afyonkarahisarımızın dört bir yanı sorunlarla dolu. İktidarda olanlar bu sorunları görmezden gelip, vatandaşı dertleri ile başbaşa bırakıyorlar. Ancak biz CHP olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında halkımızın yanında olmaya sesini duyurmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi