Köksal, “Masum öğrencilerin hakları iade edilecek mi?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a KHK ile kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin akıbetini sorarak, "Masum öğrencilerin mağduriyetine son vererek hakları iade edilecek mi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

SORUŞTURMA VE DELİL OLMADAN FETÖ'CÜ DAMGASI VURULDU

20 Temmuz 2016'da ilan edilen Olağanüstü Hal'den (OHAL) sonra 669 sayılı KHK ile askeri okulların kapatıldığını kaydeden Milletvekili Köksal önergesinde, "Bu okullarda okuyan askeri öğrenciler hiçbir adli ve idari soruşturma geçirmeksizin haklarından mahrum olmuşlardır. Yüreğinde askerlik mesleğine olan sevgisi ile bu okulları tercih eden öğrenciler alınan kararla mağdur olmuştur. Bu öğrencilere hiçbir soruşturma yapmaksızın, hiçbir delile dayanılmaksızın FETÖ'cü damgası vurulmasını doğru buluyor musunuz?" diye sordu.

HAKLARI İADE EDİLECEK Mİ?

Köksal önergesinde Bakan Akar'a şu soruları yöneltti:

"Şahsınızda askeri kökenli bir Bakan olarak bu okullara büyük bir istekle giren, ancak suçsuz yere hakları ellerinden alınan bu öğrencilerle ilgili bir güvenlik soruşturması yaparak masum öğrencilerin mağduriyetine son vererek haklarını iade etmeyi düşünüyor musunuz?"

Editör: Haber Merkezi