Köksal: "AKP, ülkeyi uçuruma sürüklüyor"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi ile rejimin temellerini sarsacak referandumda ısrar eden AKP'nin Türkiye'yi uçurumun kenarına sürüklediğini söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi ile ülkeyi referanduma götüren AKP'yi eleştirdi.
CHP Milletvekili Burcu Köksal, hafta sonu Şuhut İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Köksal, sabahın ilk saatlerinde Şuhut Hayvan Pazarı ile başladığı ziyaretlerine esnaf, pazar yeri, ev ve kahvehanelerle devam etti. Milletvekili Köksal'a ziyaretlerinde CHP Şuhut İlçe Başkanı Atilla Kahraman, CHP Şuhut eski ilçe Başkanı İbrahim Türker, Şuhut Belediye eski Başkanı CHP'li Ekrem Özsoy ve partililer eşlik ettiler.
Öte yandan Milletvekili Köksal, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti.
Köksal, "AKP yöneticileri, halkımıza sürekli demokrasi masalı anlatıyor. Özgür demokrasi, milli irade, ileri demokrasi derken geldiğimiz noktada demokrasiden eser kalmayacak bir metne imza attılar. Bu metne 'evet' demeyenleri de hain olarak niteliyorlar. Biz CHP olarak net bir şekilde 'hayır' diyoruz. Vatan sevgimizi kimsenin sorgulamasına izin vermeyiz. Biz Türkiye'nin üniter yapısının devamını istiyoruz. Önerilen Anayasa değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı'na olağanüstü yetkiler veriliyor. Bu yetkiler sayesinde Cumhurbaşkanı bir gün kararname yayınlayıp ülkeyi federasyona bile götürebilir" dedi.
GAZİ MECLİS'İ YOK EDECEKLER
AKP'nin bu teklif ile kendi kendini bitirdiğini söyleyen Milletvekili Köksal, "Bu teklif, başta Başbakanlık kurumu olmak üzere, Milletin Gazi Meclisi'ni de yok hükmünde kılıyor. AKP'lilerin anlattığı demokrasi masallarına biz de başka bir ekleme yapalım: AKP, Anayasa Değişikliği Paketi'nin altına imza atarak kendini yiyen ejderha olmuştur. Masallarda kendini yiyen ejderha, önce gözlerini, sonra kulaklarını yer. En sonunda da kendini yiyerek kaybolur. Masala göre kendini yiyen ejderha küllerinden yeniden doğar, ama bu AKP için geçerli olmayacak. Çünkü böyle bir partinin külü bile kalmayacak" ifadelerini kullandı.
OSLO GÖRÜŞMESİNİ ANLATIN DA BİLELİM
Referandum öncesinde bir cepheleşme oluşturulmaya çalışıldığını, bunun bir algı operasyonu olduğunu kaydeden Köksal, "Allah'tan biraz korkunuz varsa, Oslo Görüşmeleri'nde bölücü örgütle yaptığınız görüşmeyi halkımıza anlatın da görelim. İmralı'daki Apo, Başkanlık Sistemi'ne ve Erdoğan'a neden 'Evet' diyor, bunu da anlatın görelim. 15 Temmuz'dan sonra meydanlarda efelendiğiniz hiçbir maddenin Anayasa Değişikliği Paketi'ne neden konulmadığını da anlatın, görelim. Halka karşı dürüst olun, korkmayın" şeklinde konuştu.
OHAL VARSA ÖZGÜR İRADE OLMAZ
Olağanüstü Hal uygulaması sırasında vatandaşların baskıya maruz bırakıldığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, nelerin 'son dakika' başlığıyla verileceğinden tutun, hangi konularda haber yapılırsa televizyon kanallarının lisanslarının iptal edileceğine kadar pek çok konuyu televizyonların haber müdürlerine tebliğ ediyor. Medya susturulmaya çalışılıyor. 'Hayır' diyecek vatandaşlar, 'Yarın bir gün bana FETÖ'cü ya da PKK'lı iftirası atılır mı' diye korku içindeler. Memleketin yarısını terörist ilan ettiniz. Böyle bir ortamda kim, nasıl özgür iradesini ortaya koyacak?" diye sordu.
ZULMETMEYE AHALİ KALMIYOR!
Bu koşullarda yapılacak bir oylamanın, 1980 Askeri Darbesi'ne benzediğine dikkat çeken Köksal, açıklamasını şöyle bitirdi:
"1980 Darbesi'ni yapanlar, darbeden 2 yıl sonra apar topar 'yeni bir anayasa'yı halkın önüne koydular. O şartlarda vatandaş, belki de içi kan ağlaya ağlaya, 'hayır dersem ömrüm biter' korkusuyla 'evet' oyu verdi. Bugün geldiğimiz noktada o darbecilerin anayasasından kurtulamadık. AKP, yine darbecilerin anayasası üzerinden, 2007 ve 2010'da yaptığı gibi prim kazanmaya çalışıyor. Bu siyaset, tekeri patlamış bir kamyondur. Nereye çarpacağı belli olmaz. Merhum Şair Eşref'in şu dizeleri oldukça manidardır:
Padişahım, bir dirahta döndü kim güya vatan
Daima bir baltadan bir şahı hali kalmıyor
Gam değil amma bu mülkün böyle elden gitmesi
Git gide zulmetmeğe elde ahali kalmıyor."
 
 
Editör: Haber Merkezi