Kocacan,“Her zaman devletimizin yanındayız”

MHP haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan ülke ve il gündemini değerlendirdi. Basın toplantısına İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı da hazır bulundu. Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu 5. yılında rahmetle anan Başkan Kocacan, “20 Şubat 2015'de öğrenim gördüğü Ege Üniversitesi'nde eli kanlı teröristlerce şehit edilen, Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şahadetinin yıl dönümünde rahmet ve dualarla anıyoruz” dedi.

“Her zaman devletimizin yanındayız”

Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değinen Başkan Kocacan, Bin yıldır Türklerin üzerinde oynanan oyunlar asla bitmek bilmedi” dedi. Kocacan, “Türkiye’de hala sıkıştırılmak istenen ancak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiş başkanlığı olan ve yine de artılarıyla, eksileriyle demokrasiye inanan bir sistem zinciri içerisinde siyasalda, ekonomi de, askeriye de her türlü alanda bekamız adına savunma girdabında olan bir Türkiye. Daha önce de Astana ve Soçi antlaşmaları güneyimizde oluşturulan güvenlik koridoru oluşturulan, Akdenizden de gelebilecek her türlü saldırıya hazır bulunan bir Türkiye var. Türkiye’nin bu halini bilmez gibi bazı kesimler hala daha diğer güç odakları ile birlikte aynı ağzı konuşmaktan çekinmiyorlar. Salı grup toplantısında bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyimizin de söylediği gibi her ağzın konuşmayacağı, Türkiye’nin de şuanda her türlü sorunlarını ortak payda da bir ağızdan aynı şeyi söylemesi gerektiği ve beka sorunun artık Türkiye’nin gerçekten çok önemli bir sorunu olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Bin yıldır Türklerin üzerinde oynanan oyunlar asla bitmek bilmedi. Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar sadece stratejik coğrafi olarak değil, ekonomik alanlarda eklenmelidir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen görev bilinci ile her zaman devletimizin yanındayız” diye konuştu.

“Verimli bir ziyaret oldu”

MHP’li belediye başkanları ile birlikte yapılan Ankara ziyaretine de değinen Başkan Kocacan,” İl yönetici arkadaşlarımızla ve belediye başkalarımızla beraber Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyin başkanlığında Ankara’da bir dizi ve temaslarda bulunduk. Mecliste partimizin toplantı salonunda belediye başkanlarımızla birlikte bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Milletvekilimiz başkanlarımızın önümüzdeki dönemde yapacağı projelerle ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Türkiye Belediyeler Birliğini ziyaret ederek Genel Sekreter Birol Ekici ile birlikte bir araya geldik. Daha önce kendilerine belediyelerimizle ilgili bir çalışma sunmuştuk. Genel Sekreter Ekici de belediye başkanlarımızın başta araç olmak üzere taleplerinin yıl içerisinde yerine getireceklerini ifade ettiler. Belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmek adına büyük gayret içerisindeler. Bizde il teşkilatı ve milletvekilimizin de destekleriyle belediye başkanlarımıza destek olmaya devam ediyoruz.” dedi.

“ilimiz adına yapılan her güzel çalışmanın içinde olacağız”

Geçtiğimiz hafta Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan ‘2020 Sevgi Yılı projesi’ toplantısına başka bir programı nedeniyle katılamadığını belirten Başkan Kocacan, ilimiz adına yapılan her güzel çalışmanın şimdiye kadar yanında olduklarını ve yine destek vereceklerini ifade etti. Başkan Kocacan, “Bu toplantıyla ilgili valimiz ile bir randevu alarak kendisiyle görüşeceğim. İlimiz için nerede bir güzellik varsa içinde olmaktan gurur duyarız” dedi.

Editör: Haber Merkezi