Kızılay,kan bağışçılarına madalya veriyor

          Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü” çeşitli etkinliklerle Türk Kızılayı tarafından kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Yanı sıra, ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 17 Bölge Kan Merkezi ve 64 Kan Bağışı Merkezi ile "Güvenli Kan Temini Programı"nı başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir.

ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Kari Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiştir. Bu özel gün her yıl Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezlerinde törenlerle kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği törenlerde yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşmış bağışçılarına madalyalar takdim etmektedir.

     Afyon Kan Bağışı Merkezi olarak gerçekleştireceğimiz törende 35 kez kan bağışında bulunan 1 Kişiye Altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 7 Kişiye Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 296 Kişiye Bronz madalya verilecektir. Hazırladığımız 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında;

• Kan bağışçılarımıza yönelik madalya töreni düzenlenecek,

     Türk Kızılayı’na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran "Gönüllü Kan Bağışçılarımızı" ağırlayacağımız törende siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

     Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

TARİH   : 22 Haziran 2015 Pazartesi

SAAT                     : 20:00

YER                        : Garden Kale Otel, İzmir Karayolu 5.Km.

 

 

Editör: Haber Merkezi