Kızılay, Danıştekin’le devam
Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleştirilen derneğin olağan genel kurulunda tek listeyle gidilen seçimde Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'na İsmail Danıştekin, güven tazeledi.
Danıştekin, kurulda yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin en geniş, en büyük teşkilatlarından biri olduğunu, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu olarak 145 yıldır çalışmalarını başarıyla yürüttüğünü söyledi.
Kızılay'ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olduğunu ifade eden Danıştekin, şöyle konuştu:
"Türk Kızılayı'nın temel ilkeleri insaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği ve evrenselliktir. Dünyanın neresinde sel, yangın gibi doğal afet olursa Kızılay yardım elini uzatmakta, bayrağımız o coğrafyada dalgalanmaktadır. Afyonkarahisar şubemiz çalışmalarını halkından aldığı destekle, gönüllülük içinde sürdürmektedir. Şubemiz yıl içinde ekonomik durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerimize burslar vermektedir. Bununla birlikte şubemize kayıtlı yaklaşık 250 ihtiyaç sahibi aileye yıl boyunca giyim, yakacak ve gıda yardımları yapmaktadır. Her yıl geleneksel sünnet şölenleriyle ekonomik durumu iyi olmayan çocukları sünnet ettirmektedir."
Editör: Haber Merkezi