Kız Anadolu İHL Öğrencileri Twinning Projesini Başarıyla Tamamladı

Afyonkarahisar Kız Anadolu İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan e-Twinning projesi başarıyla tamamladı.

İHL Meslek Dersleri öğretmeni Rumeysa BALCI danışmanlığında ve 11. Sınıf öğrencilerinden Dilara, Hayrunnisa, Halime, Bilgegül Beyza, Feyza ve Nazlıcan isimli öğrenciler ile yürütülen Sustainabilithink Club (Sürdürülebilir Düşünce Kulübü) isimli e-Twinning projesi Nisan ayında başarıyla tamamlandı. Proje Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve farklı ülkelerden 14 okulun ortaklığında gerçekleştirilirken; hazırlanan projede toplamda 14 öğretmen, 119 öğrenci görev aldı.

Yapılan proje sayesinde öğrencilerin birçok kazanım elde ettiğini kaydeden Proje Danışmanı Rumeysa BALCI, “Projemizin öğrencilerimiz üzerinde pek çok yönden katkısı olduğunu gözlemledik. Sekiz ay süren çalışmamız neticesinde öğrencilerimizin geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıklarının artmasının yanı sıra; farklı kültürlerden akranlarıyla iletişim kurarak kendilerini ifade etme, yaratıcılıklarını geliştirme, doğayı ve çevreyi koruma bilincini çevrelerinde yaygınlaştırma ve takım çalışması ve işbirliği yapma konularında gelişim sağladılar. Bununla beraber öğrencilerimiz Plotagon, Padlet, Storyjumper gibi pek çok web 2.0 aracını kullanmayı öğrendiler ve yaptıkları tüm çalışmaları sanal sergimizde sergilediler.” şeklinde konuştu. Proje ile ilgili olarak değerlendirme yapan Okul Müdürü Arif OKUMUŞ, “Okulumuzda yürütülen projenin öğrencilerimiz tarafından başarılı bir şekilde yönetildiğini düşünüyorum. Proje hem çevre duyarlılığı sağlama noktasında hem de öğrencilerin Web 2.0 araçlarını kullanmaları ve farklı kültürleri tanıması açısından öğrencilerimize büyük katkı sağladı, nitekim proje boyunca velilerimizden de oldukça güzel dönütler aldık.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi