Kent Konseyinden Eğitime Destek Projesi

Konya'dan Kent Konseyinin daveti üzerine gelen Eğitim Koçu Eren Gökyer hoca çalışmalarına çok hızlı bir şekilde başladı.

Lise 11-12. ve Ortaokul 7-8 sınıf öğrencilerimizin Eğitim ve öğretim kalitesini artırmak, yükseltmek amacıyla Afyonkarahisar Kent Konseyi olarak proje çalışmalarının ilk etabı olan Seminer Çalışmaları 06.12.2021 tarihinde Fen Lisesinden start aldı. Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, Ali Çağlar Anadolu lisesi ile çalışmalar akşam geç saatlere kadar devam etti.

07.12.2021 tarihinde ise sabah 9/30 da Kız Anadolu İ.H. L. Sinde çalışmalara devam edildi. Kent Konseyi Başkanı Şemseddin YASAN daha önce yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Kent Konseyi halkımızın ve öğrencilerimizin istek ve önerilerini dinlemeye, yardımcı olmaya her zaman hazır olduğunu belirtti.

Daha sonrasında hoca , Osman Gazi Anadolu lisesi öğrencileriyle buluşuldu. Öğrencilerin ilgi ve alakası görmeğe değerdi. Spor salonu hınca hınç doluydu.

08.12.2021 sabah saat: 9/30 da Kamil Miras Anadolu Lisesinin konferans salonunda toplanıldı. Dörtyüz civarında öğrenci katılım sağladı. Konuşmacı Eren Gökyer burada da harika bir sunum yaptı. Öğrencilerin sorularına örneklerle espirili bir şekilde açıklamalar yaptı. Daha sonrasında da Şemsettin Karahisari ve Abdurrahim Mısri Ortaokulları ile eğitim çalışmaları devam etti.

Akşam saat saat 19/00 gibi yine Kamil Miras ( Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda) öğrenci velileriyle toplantı aynı şekilde devam edecek...

Fen lisesi öğrencileri ile buluşan Eren Gökyer gerçekten konferansa katılan çocuklardan, öğretmenlerden ve orada bulunan okul idarecilerinden den tam puan aldı!

Bilhassa öğrencilere yönelik;

-Verimli çalışma,

-Zamanı çok iyi değerlendirme,

-Kendini tanıma ve özgüven,

-Hedefe emin adımlarla ilerleme,

- Vücudu zinde tutma , ders çalışma saatleri dışında kitap okuma , Müzik ve spor yapma,

-Başkalarının istek ve önerilerine göre değil de kendi istek ve durumuna uygun tercih etme.

-Bugünün şartlarına göre meslek ve branş seçimini baz alarak değil de, geleceğin mesleğini iyi belirleyip ona göre tercihler yapma.

-Başarının süper zekaya sahip olmakla değil de, çok fazla çalışmakla mümkün olabileceği,

-Tercih yapılan okulda huzurlu olma yani severek okuma gibi bir çok önemli bilgi ve öneriler öğrencilere örnekleriyle anlatıldı!

Karşılığında da öğrencilerden sık sık alkış alarak taltif edildi.

Seminer çalışmaları şuana kadar çok iyiydi. Gayet verimli geçti.

Böylece Kent Konseyimiz başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu...

Bu proje kapsamında yapılan Seminer Çalışmaları ilimizde gayet olumlu karşılandı. Halkımızın takdirini aldı.

Üniversite ve LGS sınavlarına hazırlanmakta olan öğrencilere , velilere , öğretmen ve idarecilere yönelik bu çalışma , takriben on- on iki gün sürmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar in çalışkan öğrencilerinin, gençlerinin başarısı hepimizin başarısı olacaktır! Aynı zamanda ilimiz için büyük bir kıvanç kaynağı olacaktır.

Hemşerilerimizin bu sevinci bu mutluluğu yaşamasında , katkı sağlayan K. Konseyi ve Başkanı bu başarılı çalışmalarıyla halkımızın beğenisini kazanmıştır…

Editör: Haber Merkezi