Kent Konseyi Mahalle Ziyaretlerine Başladı

Afyonkarahisar Kent Konseyi 2022 yılı çalışma planları içerisinde yer alan mahalle ziyaretlerine başladı.

Afyonkarahisar Kent Konseyi mahalle ziyaretlerinin ilkini Kanlıca Mahallesi’nde Kanlıca Mahalle Muhtarı Serhat Tugan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’ın bizzat katıldığı toplantıya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri’nden Ahmet Önder ve Süleyman Bircan’da eşlik etti.

“İstek ve öneriler yerinde dinlendi”

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Kanlıca Mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada “sorunların yerinde incelenmesi, istek ve önerilerin birinci ağızdan dinlenmesi, Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin tanıtılması ve halk tarafından benimsenmesi amacı ile mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ve ziyaretlerin kent konseyi açısından büyük önem arz ettiğini” ifade ederek, mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini yerinde dinledi.

Kanlıca Mahalle sakinleri Afyonkarahisar Kent Konseyi ve Başkan Yasan’ın ziyaretleri dolayısıyla çok memnun olduklarını ifade ederek istek ve önerilerini ilettiler.

“İstek ve öneriler rapor halinde ilgili birimlere iletilecek”

Kanlıca Mahallesi sakinlerinin istek ve önerileri ise şu şekilde;

  • Ortaokul ve lise için arazilerinin bulunduğu fakat okul yapımının gerçekleşmemesinden dolayı öğrencilerin uzak noktalardaki okullara servisle gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek okul yapılması talebinde bulundular.
  • Kanlıca Mahallesi içerisinde bulunan TOKİ konutları içerisine pazar yeri talebi,
  • Hıdırlık Yolu üzerinde bulunan kavşak noktasında kar ve buzlanma dolayısıyla çok fazla kazanın meydana gelmesi ve tehlike arz etmesi sebebi ile tuzlama çalışmalarının düzenli olarak yapılması talebi,
  • Kanlıca Mahallesi’nde uygun bir noktaya kütüphane yapılması talebi,
  • Kanlıca Mahallesi’ne de Kadın Kültür Evi yapılmasını talep ederek bu konulardaki istek ve önerilerini dile getirdiler.

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan ve Yürütme Kurulu Üyeleri’nden Ahmet Önder ve Süleyman Bircan ise istek ve talepleri not alarak dikkatle dinlediler. Başkan Yasan ise mahalle sakinlerine “istek ve taleplerinin rapor halinde ilgili birimlere iletileceğini” ifade etti.

“Maddi giderler Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılanıyor”

Kanlıca Mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Yasan, Kent Konseyi’nin bütçesi var mıdır? Kent Konseyi harcamalarını nereden karşılamaktır? sorusunu ise; “Kent Konseyi’nin kendisine özel bir bütçesinin olmadığını belirterek, Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin maddi giderlerinin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılandığı” şeklinde cevaplandırdı.

Hoş sohbet havasında geçen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi