"KENDİNİZ İÇİN DEĞİL, ÇOCUKLARINIZ İÇİN OY KULLANIN"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 16 Nisan referandumundan önce tüm vatandaşlara seslendi. Demirkırkan, "Bu referandumda kendiniz için değil, çocuklarınız için oy kullanın" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 16 Nisan referandumunun Türkiye için önemli bir eşik olduğunu kaydetti. Demokrasinin bu topraklar için olmazsa olmaz bir unsur olduğuna dikkat çeken Demirkırkan, "Tüm vatandaşlarımızın, geleceği, çocuklarını düşünmelerini diliyorum" dedi. 
ÇARPICI BİR FETÖ ÖRNEĞİ
Sistem değiştikten sonra kontrolün kimde olacağının bilinmediğini hatırlatan Demirkırkan, "Sistem değiştikten sonra sistemin başında kimin olacağını bilmemiz mümkün değildir. Bu sistem, 5 yıl önce çıkarılsaydı Fethullah Gülen aday olsa o da seçilebilirdi. Bugün terörist dediğimiz bir kişi, ülkemizi yönetebilirdi" ifadelerini kullandı.
BREZİLYA, BAŞKANLIK'LA YÖNETİLİYOR AMA...
Başkanlık Sistemi'nin Türk insanının dertlerine çare olmayacağını vurgulayan Demirkırkan, "Bu bir parti meselesi değildir, bu ülke, millet ve vatan meselesidir. 18 madde ne getiriyor, ne götürüyor, bunu incelememiz gerekiyor. Bu sistem ile ekonominin de diğer konuların da düzelmesi mümkün değildir. Çok çarpıcı bir örnek vereceğim: Brezilya, Başkanlık Sistemi ile yönetiliyor, ama Başkanlık Sistemi'ne bir çare bulamadı" şeklinde konuştu. 
BU ÜLKE HEPİMİZİN
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şu vurguları yaptı:
"Bu ülke hepimizin. Malazgirt'ten, Çanakkale'den Kocatepe'den itibaren seviyoruz. Biz dedelerimize, atalarımıza saygımızı koruyoruz. Bu ülkeye hep birlikte sahip çıkmak gerekiyor. 16'ncı Türk Devleti'nin yıkılıp 17'nci Türk Devleti'nin kurulmasının hiçbir faydası ve anlamı yoktur. Biz Parlamenter Sistem'in aksaklıklarının giderilmesini, bundan sonra da Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkmak için elimizden gelen çabanın gösterilmesini istiyoruz."
 

Editör: Haber Merkezi