Kaymakam Şekerci: “vatandaşımız provokatörlere kanmadı”
Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesinde bir kişinin ölmesi ve üç kişinin yaralanmasıyla başlayan olaylar sonrasında ilçedeki son durumu Kaymakam Mevlüt Şekerci, YEHA muhabirine aktardı. Şekerci “İlçemizde yaşayan ister yerli, ister doğulu olsun, provokatörlere kanmayarak, olayların büyümesine izin vermedikleri için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 28 Aralıkta ilçe merkezinde iki grup arasında yol vermeme yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, doğulu gençlerin ailelerini çağırmalarıyla olay yerine gelen 7-8 kişilik grup da kavgaya karışmıştı. Duruma Sultandağ’ı Emniyeti müdahale etmiş, olaylarda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Orhan Şahin hayatını kaybetmişti.
Tansiyonu yükselten olayın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, ilçeye gelerek durum hakkında bilgi almışlardı.
İlçede olayların yatışmasının ardın Kaymakam Şekerci, ilçedeki son durumu YEHA muhabirine aktardı.
Şekerci, ‘‘Pazar günü öğle namazına müteakiben Orhan Şahin’in cenazesini defnettik. Cenaze sonrasında ve olayın hemen sonrasında durumu provoke etmek isteyen kişiler emniyet güçlerince göz altına alındı. Cenaze töreni sonrasında 19 kişi göz altına alındı. Olayların yatışmasının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı’’ dedi.
Ölen Orhan Şahin’in ailesinin provokasyonlara kanmayarak soğuk kanlılığını koruduğunu söyleyen Şekerci, şöyle devam etti:
‘’Olayın hemen sonrasında emniyet güçlerimiz doğulu ailelerin yaşadığı sokakta güvenlik önlemleri almışlardı. Cenaze öncesinde de yine güvenlik güçlerimiz provokasyonları engellemek için ilçemizde hazır bulundular. Defin işlemlerinin ardından kalabalığın büyük bir kısmının dağılmasına rağmen küçük bir grup taşkınlık yaptı, emniyet kuvvetlerinin müdahalesiyle olay yatıştırıldı.''
İlçe halkının durumu büyük bir olgunlukla karşıladığını belirten Kaymakam Şekerci, ''Dün ilçenin önde gelen insanlarıyla bir görüşme yaptık. İlçe halkı durumu çok büyük olgunlukla karşılıyor. Zaten şuanda ilçede hayat tam manasıyla normalleşmiş durumda. İlçemizde yaşayan ister yerli, ister doğulu olsun, provokatörlere kanmayarak, olayların büyümesine izin vermedikleri için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi