Kartal, Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" temalı program kapsamında 2. Küçük Sanayi Sitesindeki esnafları ziyaret etti. MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatları kapsamında adım adım 2023 programları kapsamında ziyaretlerimize devam ediyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Adım Adım 2023 programları kapsamında "Komşum Nasılsın?" programları devam ederken “Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" temalı program kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı 2. Küçük Sanayi Sitesi esnafı ziyaret etti. Ziyarete Merkez İlçe Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal ve ilçe yönetimi ile birlikte İl yönetim kurulu üyeleri katıldı. 2. Küçük Sanayi Sitesindeki esnafları ziyaret eden MHP heyeti hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnafları tek tek ziyaret eden MHP heyeti 2023 yılında yapılacak olan seçimlerin önemine değindi. 2. Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bekir Koçak’ı da ziyaret eden MHP heyeti esnafın istek ve talepleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

“Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun teması ile esnaflarımızı ziyaret ediyoruz”

Ziyaretlerde hakkında bilgiler veren MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Fahri Fevzi Kartal, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatları kapsamında adım adım 2023 programları kapsamında ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bir yandan "Komşum Nasılsın?" programlarımız devam ederken diğer yandan da “Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" teması ile esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Tarihimizde kendine özgü disiplini, görgü ve ahlak kurallarıyla bilinen ahi teşkilatı; Anadolu’da bin yıllık kardeşlik hukukunun temellerinin atılmasında başta rol oynamış önemli bir sosyal kurumdur. Ahi teşkilatı sayesinde esnafın sürdürdüğü ticarette usta-çırak ilişkisi de yerleşmiştir. Bugünkü esnaf kuruluşlarının mayasında, çalışanlarla yönetenler ve halkla esnaf arasındaki ilişkilerin kıvamında, çoğu kuralları günümüzde de yaşatılan ahilik geleneğinin tadı ve kokusu hissedilir. Ekonominin can damarı konumundaki esnaf; geçmişten gelen bu gelenekleri bugün de sürdürürken, sadece mal alıp satmakla veya bir işi görmekle yetinmemektedir. Esnafımız; Aynı zamanda halk arasındaki dayanışma ve kaynaşmanın da adresidir. Birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenimizin temin edicisi ve teminatıdır. Mahallemize, sokaklarımıza ahenk ve neşe verenimiz, huzurumuzun bekçisidir. Kimi zaman derdimizin ortağı, kimi zaman sorunlarımızın çözüm noktasıdır. Mahallelinin de, mahalleyi ziyaret edenin de, yerlinin de, yabancının da yolu mutlaka esnafın dükkânına, ticarethanesine, ekmek tezgâhına düşer. Kısacası esnafımız; can özümüz, gören gözümüz, işiten kulağımız, temel direğimiz, betimiz bereketimizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi