KAPANAN BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA’DA
Mevcut nüfusu 2 binin üzerinde olduğu halde kapatılan 64 Belediye Başkanı Ankara’da bir araya gelerek, Türkiye Belediyeler Birliğinde basın açıklaması yaptı.
İlimizi temsilen toplantıya katılan ve basın açıklaması yapan Bozhöyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya,  Türkiye’de toplam bin 582 belediyenin kapatıldığını söyleyerek, 64 belediyenin ise 2012 nüfusuna göre 2 binin üzerinde olan belediyeler olduğunu ifade etti. 2011 nüfusuyla Büyükşehir olamayan Ordu’nun 2013 Mart ayında ek saya ile Büyükşehir ünvanı kazandığını hatırlatan Çetinkaya, “Biz 64 belediyenin de nüfusları 2 binin üstünde olması nedeniyle yasa kapsamı dışına çıkartılması gerekmektedir” dedi.
“Başbakanımız gereğini yapsın”
Konu ile alakalı, Bölge İdare Mahkemesinde davanın devam ettiğini belirten Bozhöyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya,  “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru için bu vesileyle başkan arkadaşlardan vekaletlerini aldık. Haklar ne olursa olsun takipçisi olacağız. “Zülüm ile Adap olunmaz diyen” Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ahvalimizi görmesini ve gereğini yapmasını milletimiz adına talep ediyoruz” diye konuştu.
Başkanlar Ankara’ya çıkartma yaptı
Türkiye Belediyeler Birliğinde düzenlenen basın toplantısına ilimizden Bozhöyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya’nın yanı sıra, İnli Belediye Başkanı Sami Ayyıldız, Kemerkaya Belediye Başkanı Asım Yavuz, Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak, Akkonak Belediye Başkanı Atilla Sakarya, Atlıhisar Belediye Başkanı Sami Ayyıldız ve Gökçek Belediye Başkanı Ramazan Özkan katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi