Kafeler hain saldırıya ışıkları kapatarak tepki gösterdi

Afyonkarahisar Kafeciler ve Restorantçılar Derneği Cumartesi akşamı İstanbul Vodafone Arena’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 44 şehit için dün akşam kentteki tüm kafe ve restoranlarda 1 dakikalığına ışık kapatma kararı aldı.
Cumartesi akşamı phatlamanını yaşandığı saat: 22.25’te kentteki tüm kafalerin ışıkları kapanarak şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Hain saldırıyı kına adına yapılan bu eylem hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Kafeciler ve Restorantcılar Derneği Başkanı Raşit Birliktir, şu ifadeler yer verdi:
“Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bir taraftan PKK’sı, PYD’si, YPG’si, DAEŞ’i bir taraftan FETÖ’sü bir taraftan ekonomi tetikçileri. 1915 de hezimete uğrattıklarımız şuan anlıyoruz ki karşımıza çıkma cesareti bulamamış olacaklar ki kuklalarını kullanarak üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Anlamadığımız, o zaman topyekun devlet olarak yapamadıklarını şimdi üç beş etekli çapulcuyla nasıl başaracaklarıdır. Bilmiyorlar mı bizim şanlı tarihimizi. Selim’imizi, Süleyman’ımızı, Fatih’imizi bilmiyorlar mı? Atatürk’ümüz,  Menderes’imizi, Özal’ımızı, Erdoğan’ımızı bilmiyorlar mı? Nene Hatun’umuzu, Seyit Onbaşı’mızı, Ömer Halis Demir’imizi bilmiyorlar mı? 15 Temmuz’da tekrar hatırlatmadık mı kendimizi? Bilmiyorlar mı bu millet eğilmez, bu vatan da bölünmez. Yüce yaradan din yolunda devlet yolunda ölene cenneti vaat etmişken bizi ölümle nasıl korkutabilirler. Korkmadık,  korkmuyoruz, korkmayacağız. Şunu unutmasınlar ki şimdi kin yuttuk kan kusturacağız. Bu bağlamda Kafeciler ve Restorantcılar Derneği olarak bu hain saldırıyı kınamak ve şehitlerimizi anmak adına tüm işletmelerimizle saat 22.25 de 1 dakikalığına elektrikleri keserek saygı duruşu ve İstaklal Marşı Okuma kararı aldık. Ve tekrar ederek söylüyoruz ki bu vatan için dini İslam için can verilmesi gerekiyorsa biz hazırız” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi