İYİ Parti’de Merkez İlçe Başkanlığına İzzet Köken Seçildi

İYİ Parti 3. Olağan Kongreleri kapsamında merkez ilçe kongresi yapıldı. 2 adayın bulunduğu kongrede delegelerin 236’sının oyunu alan İzzet Köken, merkez ilçe başkanı seçildi. Diğer aday Selahattin Mühsürler ise 109 oy aldı.

İYİ Parti ilçe kongreleri, merkez ilçe kongresinin yapılmasıyla sona erdi. İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, 401 delegenin 236’sından oy aldı. Kongrenin başında İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve adaylar salona büyük bir coşkuyla el ele girdi.

2023 seçimlerine hazırlanan İYİ Parti, Afyonkarahisar’da merkez ilçe başkanını belirledi. Bir otelde gerçekleşen kongrede 2 adayın başkanlık yarışı vardı. Selahattin Mühsürler ve İzzet Köken’in aday olduğu başkanlık yarışında Köken 236 oyla merkez ilçe başkanı seçildi. Kongrede birlik beraberlik mesajları veren her iki aday da sonuç ne olursa olsun partisi için çalışacaklarını söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, kongrede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ben Afyonlu olmakla gurur duyuyorum. Sizin gibi yol ve dava arkadaşlarım olduğu için gurur duyuyorum. Meral Akşener gibi Türk kadınının arkasında olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu bize. Ne mutlu sizlere İYİ Parti’nin cesur yüreklileri…”

Erdal Gümüş Unutulmadı

Aralık ayında yapılacak olan il kongresinde yeniden başkanlığa aday olacağını söyleyen Mısırlıoğlu, seçilmesi halinde kurucu il başkanı Erdal Gümüş anısına bir hatıra ormanı yapılacağını belirtti. Mısırlıoğlu; “Tekrar il başkanlığına aday olacağım ve sizlerin teveccühü ile yeniden seçilirsem söz veriyorum, kurucu il başkanımız Erdal Gümüş anısına bir iyilik ormanı yapacağız.” dedi.

Mısırlıoğlu: “Bu Yolun Meşakkatli Bir Yol”

“Sağlam, güvenilir, emin adımlarla yürüyoruz.” diyen Mısırlıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “27 aydır nakış nakış Afyonkarahisar’ı işledik. Evimizde yemek yemedik. Çoluğumuzla çocuğumuzla vakit geçirmedik. Bayramlaşmayı evimizde 3. 4. Bayram günü yapabildik. Çalışmadan hedef olmayacağı gibi bir zaferin, bir başarının da çalışmadan gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz.”

Mısırlıoğlu, “Bu seçimin kaybedeni yoktur.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu parti içi bir mücadeledir. Parti içi mücadelede kazanan da kaybeden de adaylar değildir. Şuan İYİ Parti kazanmıştır. İYİ Parti’nin bundan sonraki yolu kendi içindeki mücadeleyi bırakıp önümüze bakmaktır. Kardeşim Selahattin Mühsürler, partimiz kurulduğu günden bu yana yol ve dava arkadaşım. Ben inanıyorum ki samimi bir şekilde Sayın Meral Akşener’i başbakan yapmak için İYİ Parti’yi birinci parti yapmak için Allah’ın izniyle dünden daha çok çalışacağından hiçbir şüphem yok. Aynı şekilde kardeşim İzzet Köken evladımız yaşında, pırıl pırıl bir kardeşimiz. Bugün yola çıktı 8 ay önce merkez ilçe yönetim kurulu üyesiydi. Bu gün de ilçe başkanlığı sorumluluğunu aldı. Çok ağır bir sorumluluk yüklediniz. Bu sorumluluğun gereğini yapacak Allah’ın izniyle. Başarıları bizim başarımız olacak. Hayırlı uğurlu olsun.”

Karagöz: “Görevim Sona Erse de Bu Partiye Yürekten Bağlıyım”

Tekrar aday olmayan eski Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz de kongrede bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı: “Ben bugüne kadar bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. İnanıyorum ki benden sonra gelecek arkadaş da elinden geleni yapacaktır. Biz İYİ partililer olarak vatan millet aşkıyla çıktığımız bu yolda Allah'ın izniyle iktidara ulaşacağız. Ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cesur İYİ'lerle yürüyor olacağım. Görev sürem boyunca benden desteğini esirgemeyen başta İl Başkanımız Sayın Muhammet Mısırlıoğlu olmak üzere tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. İstemeden de olsa üzüp kırdığım kimseler var ise onlardan da sizlerin huzurunda helallik istiyorum. Benim fiili olarak merkez ilçe başkanlığım sona erse de bu partiye yürekten bağlı olduğumu bilmenizi isterim. Bugün aday olan iki arkadaşıma da başarılar diliyorum. Allah'ın izniyle Her şey çok daha İYİ olacak.”

Mısırlıoğlu’ndan Karagöz’e Övgü Dolu Sözler

Konuşmasının ardından Karagöz’e İl Başkanı Mısırlıoğlu tarafından bir plaket takdim edildi. Plaket takdim ederken Karagöz’e övgüler yağdıran Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Orhan Karagöz demek adam demek. Adam gibi adam demek. Dava adamı, memleket sevdalısı, Afyonkarahisar sevdalısı kendisiyle 8 ay birlikte abi kardeş ilişkisi içinde çalıştık. Ne mutlu bana böyle güzel, değerli yol arkadaşlarımız var. Kendisine davamızı ateş çemberinden aldığı için şükranlarımı arz ediyorum. İyi ki varsın, dev gibi adamsın sen.”

Köken ve Mühsürler’den Zafer Pozu

Kongrede kırımızı liste ile aday olan Selahattin Mühsürler, kongre sonunda yaptığı konuşmada başkan seçilen Köken ve ekibine başarılar diledi. Mühsürler; “İzzet kardeşime hayırlı uğurlu olsun inşallah. Zorlu, meşakkatli bir görev üstlendi. Başarılar diliyor, tebrik ediyorum.” dedi.

Delegelerden 236 oy alarak merkez ilçe başkanı seçilen İzzet Köken ise; “Bu görevi bana verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Selahattin bimin desteklerini de istiyorum. Hep beraber tek yumruk olup hedefimiz tektir. İYİ Parti’yi birinci parti yapacağız Allah izin verirse.” diye konuştu.

Büyük bir demokrasi şöleni havasında geçen kongre sonunda Köken ve Mühsürler, el ele tutuşarak zafer pozu verdi.

Yeni yönetim kurulu:

İzzet Köken (Başkan)

İlayda Berberoğlu

Cemalettin Kocatepe

Ekrem Barçın

Ertuğrul Çelik

Gülseren Kartop

Gürol Taşkın

İsmail Arslan

İsmail Çınar

Kadir Türksoy

Mehmet Derin

Mehmet Emin Altıntaş

Murat Yıldırımer

Mustafa Arisan

Muzaffer Karademir

Nedim Çelik

Rabia Özkınık

Sabri Koç

Sadullah Şahin

Saniye Verimli

Seher Kaymakçı

Selahattin Karamoçu

Serdal Çakal

Yılmaz Kandemir

Şerafettin Çiftçi

Tuğçe Güneş

Türkan Çiftçi

Veli Dönmez

Yavuz Ayhan

Yücel İnanç

Zehra İşisağ

Nejdet Çınar

İsmail Durgut

Editör: Haber Merkezi