İYİ Parti İl Teşkilatı STK’ların Talep ve Önerilerini Dinledi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve beraberindeki heyet, şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ve odaları ziyaret etti.
Ziyaretlere İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun yanı sıra İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyaretlerde Ülke Gündemi ve Ekonomik sıkıntılarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde esnafların ve odaların sorunları konuşuldu.
İYİ Parti heyeti ilk olarak Afyonkarahisar Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı İbrahim Karataş’ı ziyaret etti.
Konuklarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Afyonkarahisar Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı İbrahim Karataş “Şoför esnafımız çok zor durumda. Ekonomik zorlukları en derinden hisseden esnaf kesimi. Yedek parça, akaryakıt, lastik fiyatları esnafımızın belini büküyor. Bir tek kamyon lastiği sekiz bin lira. Kamyoncu esnafımıza sadece lastik kaça mal oluyor siz hesap edin. Esnafımıza koruma tedbiri alınmalı. Yoksa biz artan gider maliyetlerinin altında yok olup gideceğiz. Akaryakıta gelen sık sık ve yüksek orandaki zamlara artık şoför esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Küresel krizler nedeniyle brent petrole zam gelmesinin tabii ki zamlarda etkisi var fakat deposundaki mazot bitmeden ikinci depoyu zamla alan şoför esnafımız maalesef kontak kapatacak duruma geldi” dedi.
Başkan Mısırlıoğlu oda Başkanlığına seçilmesi nedeniyle Başkan İbrahim Karataş’ı kutlayarak “ Türkiye’de artık yeni bir sayfa açılmalıdır. İktidar yaparsak biz yaparız, çözersek biz çözeriz masalı ile halkımızı kandırmaktadır. 2O yıldır neden çözmediler. Ellerini tutan mı oldu. Sizlerin sorunlarını Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener grup toplantılarında sık sık dile getirmektedir. Bizlerde basın toplantılarında dertlerinizi kamuoyuna yansıtıyoruz ve yansıtmaya devam edeceğiz” dedi.
İYİ Parti heyeti ikinci olarak Kasaplar odası Başkanı İbrahim Yörük’ü makamında ziyaret etti.
Kasap esnafının sorunlarını anlatan Başkan Yörük” Ziyaretiniz bizleri son derece mutlu etmiştir. Ülkemizde üretim yüzde 30 durmuş durumda. Destekler ve teşvikler yetersiz. Üretici sıkıntılı. Girdi ve bakım maliyetleri aşırı arttı. Kesim 98 Lira. Önümüzü göremiyoruz. Sanal bir ortamdayız, istikrar yok. Döviz fiyatları bir yerde durdurulmalı, dolar 50 lira olsun sabit dursun. İnsanımız önünü göremiyor. Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Hayvancılık yok olmak üzere. Acile destek olunmalı.” diye ifade etti.
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu” Türkiye, alım gücüne göre dünyada etin en pahalı olduğu ülkelerden biri haline geldi. Sürekli artan nüfusa rağmen hayvan sayısının giderek azalmasından dolayı Türkiye, et tedarikinde dışa bağımlı hale geldi. Sorunların temeli sektöre olan yatırımların ve teşviklerin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Sizlerin sorunlarını her platformda dile getiriyoruz “ dedi.
İ Yİ Parti heyetin günün son ziyaretini Elektrik Mühendisleri odasına (EMO) yaptı.
İYİ Parti heyetine hoş geldiniz diyen Elektrik Mühendisleri odası Başkanı Çetin İnce “ Ziyaretinizden mutluluk duyduk. Tüm kesimlerin olduğu gibi bizlerde ülkenin yaşamış olduğu sorunları derinden hissetmekteyiz. Yüksek enflasyon ve istikrarsızlık ortadan kalkmadan sorunların çözülmesini beklemek hayal olur.” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu konukseverliği nedeniyle Başkan İnce’ye teşekkür ederek “Türkiye 20 yıldır, STK'ların özgürlüklerinin kısıtlandığı, desteklenmediği, büyütülmediği bir süreç yaşıyor. “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener öncülüğünde Ülkemizi karış karış ziyaret ediyoruz .Esnaflarımızı Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızı dinliyoruz mümkün oldukça herkese dokunmaya sorunlarını tespit etmeye daha sonra bu sorunları Meclis grubumuzda gündeme getirip verdiğimiz önergelerle bu sorunları çözmeye gayret gösteriyoruz ayrıca her meslek grubundan Temsilciler ve vatandaşlarımıza Millet Kürsüsünde yer verip sorunlarını kamuoyuna duyurmalarını sağlıyoruz Sorunları biliyoruz çözümlerini geniş bir kadroyla hazırladık ve hazırlıyoruz Hiç endişelenmeyin Esnaflarımızın Meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın sorunları iktidarımızda çözüme kavuşacak gelecek günler inşallah aydınlık olacak hiç kimse endişeye kapılmasın” dedi

Editör: Haber Merkezi