İYİ Parti Birlik Beraberlik Toplantısı Yaptı

Yoğun bir kongre süreci geçiren İYİ Parti Afyonkarahisar İl ve ilçe teşkilatları, birlik beraberlik toplantısında bir araya geldi. Toplantıda kürsüden partililere seslenen Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz, başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz, başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklayarak görev süresi boyunca kendisinden desteklerini esirgemeyen İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu başta olmak üzere ilçe teşkilatlarına ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Karagöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İYİ Parti’ye ve cesurlar hareketine mensup olmaktan her zaman gurur duydum. Dava arkadaşlarımla aynı yolda yürümeye devam edeceğim. Ancak merkez ilçe başkanlığına yeniden aday olmayacağımı açıklamak istiyorum. İYİ Parti’de her gönüldaşım bu göreve layıktır ve bu görevin üstesinden gelebilecek kapasiteye sahiptir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin takdiri ile göreve geldiğim günden bu yana benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanımız Muhammet Mısırlıoğlu’na, ilçe başkanlarımıza, meclis üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, kısacası aynı yolda yürümekten gurur duyduğum tüm dava arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki İYİ Parti’nin cesur neferleri, yüce Türk Milleti’nin değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacak ve omuzlarında yükseltecektir. Ben de görev sürem boyunca olduğu gibi bundan sonra da cesur arkadaşlarımın yanında ve arkasında olmaya devam edeceğim. Partimiz Allah’ın izni ve milletimizin teveccühü ile iktidar olduğunda bizler yine el ele omuz omuza verip ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerimi sonlandırırken tüm dava arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, yolunuz açık olsun diyorum.”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da birlik beraberlik toplantısında partililere seslendi. İYİ Parti’nin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Mısırlıoğlu, kurucu İl Başkanı Merhum Erdal Gümüş’ü de anarak bir kez daha rahmet diledi. Mısırlıoğlu, iktidara yüklenerek şöyle konuştu: “karşımızda 21 yıldır Türkiye’nin bütün imkanlarını kullanmış, kanun tanımayan, adalet tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. 2023 yılında da seçimleri kazanmak için her yolu mübah sayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunun da alternatifi İYİ Parti’dir. Çünkü İYİ Parti kurulduğundan itibaren bakarsanız; bunların kaleleri gördüğü büyükşehir belediyelerini Genel Başkanımızın pratik, kıvrak zekası neticesinde onların elinden söke söke aldık. Şimdi sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetimini bunların elinden almaktır. Başka şansımız yok. 2023 yılında İYİ Parti kadroları ya Türkiye’nin kaderini değiştirecek ya da başka bir Türkiye elimizde kalmayacak. Bunu yapacak kadrolar Türkiye’de şuanda İYİ Parti kadrolarıdır. Biz her şeyden önce kendi içimizde huzuru, barışı, birlikteliği sağlayacağız. Çünkü ‘ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ diyen bir gelenekten geliyoruz. Biz kazanmak zorundayız çünkü biz kazanmazsak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaybeder.”

Mısırlıoğlu, yaptığı konuşmada tekrar aday olmayacağını açıklayan merkez ilçe başkanı Orhan Karagöz’e teşekkür ederek “kendisi bu partiyi yangından çekip çıkarmıştır” dedi. 20 Kasım’da yapılacak olan Merkez İlçe Kongresi’ne işaret eden başkan Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Aday adayı olanlar, aday olmak isteyenler kendi kendilerine kulis oluşturmalarına gerek yok. Afyonkarahisar’ın tamamına hitap edebilecek bir yönetim kurulu oluşturalım. Merkez İlçe ufak bir teşkilat değil. Merkez İlçe’de bu işi üstlenecek herkes tam mesaili çalışabileceğini düşünerek girsin. Yarım mesai ile burada iş yaparız derseniz biz yarım kalırız.”

Aralık ayında yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi’nde tekrar başkanlığa aday olacağını söyleyen Mısırlıoğlu, neden yeniden aday olmak istediğini ise şöyle açıkladı: “hedef koyduk geldik 27 ay önce. Bu koyduğumuz hedeflerden birisi %50 oy dedik. Birisi tek başına iktidar olmak dedik. Afyon’a en az 3 vekil dedik. Şimdi de vekillerin tamamını istiyoruz. Biz bir sistem kurduk, bu sistem doğrultusunda da her gün bir tık üste götürmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Allah sizi inandırsın, bir ibadet aşkıyla çalışıyorum. Bizim gecemiz gündüzümüz partide geçiyor. Bundan da mutluyum çünkü ben bir sorumluluk almışım. Bana inanan güvenen teşkilatlarım var benim. Ben onları yalnız bırakamam.”

Editör: Haber Merkezi