İYİ Parti adayları tanıtıldı

Akrones Otel'de dün gerçekleştirilen İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayları Tanıtım toplantısına İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, il ve merkez ilçe yöneticileri, ilçe başkanları, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayları Abdulkadir Akcan, Adnan Çelik, Ahmet Ekici, Ahmet Hamdi Sezer, Alper Yağcı, Gökçen Yılmaz, Merve Balandı, Murat Orhan, Murat Yıldırımer, Mustafa Baştuğ, Müjdat Kayayerli, Okşan Ulusoy Efe, Ömer Eryeşil, Selahattin Mühsürler ve çok sayıda partili katıldı. Milletvekili aday adayı Süleyman Soydan'ın ise rahatsızlığından dolayı programa katılamadığı öğrenildi.

İYİ PARTİ SİYASİ ARENADA YERİNİ ALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Basın Medya ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu yaptı. Bursalıoğlu şöyle konuştu; “Her türlü tehditlere karşı dik duran, ilkeleri ve hedefleri vatan olan, cesur yürekli İYİ Parti’li yöneticilerim, zor şartlar altında halkımızın haber alması adına gecesini gündüzüne katan değerli basın mensupları. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak hepinizi ayrı ayrı selamlıyor, 24 Haziran Milletvekili seçimleri için ilimiz aday adayları tanıtım programına hoşgeldiniz diyorum. Korkusuz, cesur, topuklu efe ablamız Meral Akşener hanımefendinin öncülüğünde her türlü engellemelere rağmen kurulan ve kısa sürede halkın büyük sevgisini kazanan İYİ Parti'nin, bugün seçimlerin en büyük favori partileri arasında olmasından mutluluk duyuyoruz. Kuramaz dediler kuruldu. Teşkilatlanamaz dediler 81 ilde teşkilatlandı. Toplantı yapmak için salonlar verilmedi, verilen salonların elektrikleri kesildi ama hiçbir şeyden vazgeçilmedi. Tüm bu engellemelere rağmen 10 Aralık 2017 tarihinde ilk kurultayını yapan İYİ Parti siyasi arenada yerini aldı. 1 Nisan tarihinde Ankara'da yapılan olağanüstü kongrede, kumanya dağıtılmayan, yevmiye verilmeyen, bedava otobüsler kaldırılmayan 123 bin iyi insanın hazır bulunduğu Cumhuriyet tarihinin en kalabalık kongresiyle Türkiye adeta sallandı. İYİ insanların ayak seslerini duyan iktidar ve onun minik ortağı, İYİ Parti'yi seçimlere nasıl sokmayız planları yapmaya başladılar. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve genel merkez yöneticilerimiz, İYİ Parti'ye kurulan tüm tuzaklara karşı her türlü önlemini almıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasi adına 15 milletvekilini İYİ Parti'ye göndererek TBMM'de grup kurmasını sağlaması, iktidar ve minik ortağının uykularını tamamen kaçırdı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve 15 demokrasi kahramanına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. TBMM'de grubu bulunan ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imzaya gerek duyulmayan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, “Ben halkıma söz verdim, 100 bin imza ile aday olacağım” demesi üzerine 4 Mayıs günü 6 saatte atılan 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı oldu. İşte böyle bir partide yönetimlerde görev aldınız. Böyle bir partiden aday adayı oldunuz. Bizlerin cesur yürekli, korkusuz bir ablası var. Doğruların, korkusuzların partisi İYİ Parti'deyiz. 25 Haziran sabahı doğan yeni güneşle tüm Türkiye'ye merhaba diyeceğiz”

SALONLAR VERİLMEDİ

Bursalıoğlu, konuşmasının ardından İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylarını tek tek sahneye davet etti. Aday adaylarının sahneye çıkmasının ardından konuşan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş; “Her zaman yönetim kurulu toplantılarında ve gittiğim yerlerde özellikle şunu ifade ettim. Ben Allah'ın sevdiği kuluyum demek ki, hep karşıma iyi insanları çıkarttı ve bu iyi insanlar sayesinde de tüm işlerimizi kolay etti. Bunun için de şükrediyorum. 8 Kasım'da bana bu görev tevdi edildiği zaman, ne yapacağız, ne yapmamız gerekiyor diye düşündük. 14 Mayıs 1950'de Türkiye'nin tek partili hayattan çok partili hayata, demokrasiye geçtiği gün. Yapılan seçimler neticesinde Demokrat Parti'nin iktidara geldiği dönüm. Her ne kadar ismi çok partili bir sistem olsa da aylarca yaşadığımız olayları siz benden daha iyi biliyorsunuz. Salonlar verilmedi, otobüsler arkasına reklam anlaşmaları yaptık, bir gün sonrasında siyasi propaganda yapamayız diyerek yırttılar. İlçe başkanlarını tespit ederken herkes kortu, çekindi. Ama şunu hiçbir zaman unutmasınlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, 'Toroslarda bir Yörük çadırının ışığı yanıyorsa ümidinizi kaybetmeyin.' Bu kadar iyi yürekli insan, bu kadar cesur insanın olduğu yerde hiçbir zaman ümidinizi kaybetmeyin. Göreceksiniz ki, 24 Haziran'da Meral Akşener Cumhurbaşkanı, İYİ Parti de iktidar olacak” dedi.

OTOBANDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine değinen Gümüş; “Buhranlı dönemlerden geçiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, otobandan önce son çıkış. Buraya girdiğiniz zaman geri dönüşü olmayan bir yola girmiş oluyoruz. İsrail'de katliam yapılıyor. 55 tane can. İsrail'i kınıyorum, lanetliyorum. Çünkü biz, bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür diyen bir dinin mensuplarıyız. Filistin bu noktalara nerelerden geldi? Buna iyi bakmak lazım ve bunu kendi ülkemize uyarlamamız lazım. Biliyorsunuz, İsrail kurulmadan önce orada da toprak satışı, millilikten uzaklaşma, orada da liyakatten uzaklaşma, orada da adaletten uzaklaşma vardı. Tüm gittiğim yerlerde söylüyorum. Hz. Ali'ye sordukları zaman devletin dini nedir diye, devletin dini olmaz, devletin dini adalettir demiş. Adaletin olmadığı yerde, liyakatin olmadığı yerde, milliliğin olmadığı bir yerde sonumuz Filistin'dir. Tüm herkes, tüm Türkiye, artık yüzünü güneşe dönsün. İktidar yakındır, Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacaktır.” dedi.

İl Başkanı Gümüş'ün konuşmasının ardından İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayları sırayla kürsüye gelerek kendilerini tanıttı. Konuşmaların ardından program sona erdi. Kocatepe

Editör: Haber Merkezi