İŞ YİNE SENDE BİTİYOR ANA!

 
 Bu vatan toprakları için şehit olacak askeri de sen doğurursun, bu vatanı da sen korursun ana!
 
 İnsan düşünen bir varlıktır. Ama başka varlıklar da düşünüyor! Bir karganın birden fazla aleti sırasıyla kullanıp yiyeceğe ulaştığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Olmamışsak bile merak edip tanık olabiliriz. Kargalar tarım yapmaya insanlardan önce başlamışlar, onlar ceviz, badem ekmede insanlardan daha başarılılar. En verimli olacak cevizi ekebiliyorlar ve ceviz fidelerinin börkleri sağlam olduğu için bizim ektiklerimizden daha verimliler. Bir de hangi toprağa ekeceklerini bizden daha iyi biliyorlar. Yani bizim ektiklerimizle kıyasladığımızda, bizden daha başarılı oldukları gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Eğitimli köpeklerin araç kullanabildiklerine tanık oluyoruz. Ancak yine de biz insanların hayvanlardan üstün olan yönlerimiz de yok değil hani!
 
 Biz insanların diğer canlılardan en önemli farklılığımız sorgulayabilmemiz. Olayları sebep sonuç ilişkileriyle değerlendirebilmemiz. O zaman başka bir soru ‘’Ne kadar sorguluyoruz?’’ sorusu çıkıyor karşımıza. Bu soruyu ne kadar çok sorabiliyorsak ve mantık çerçevesinde cevaplayabiliyorsak bu bizim sosyalitemizi belirliyor, insancıllığımızı ortaya koyuyor.
 
 30 Temmuz 2012 Tarihinde ‘’Ülkem İnsanlarını Duyarlı Olmaya Çağırıyorum’’ başlığıyla bir yazı yayınlamıştım, bugün 10 Aralık 2012, yazdığım makalenin okunma sayısı 250. Sorgulayın bir, bu adam doğru mu söylüyor. Araştırın! Fikir teatisinde bulunun, eğer doğruysam, sizleri ikna edebilirsem oturalım çözüm tartışalım. Her kriz bir fırsattır. Fırsatı insanlık yararına, ülkemiz yararına çevirelim. Unutmayalım ki; her kriz bir fırsattır.
 
 Onkoloji profesörü, Sayın Prof. Dr. Erkan Topuz benim söylediklerimi o kadar güzel doğruluyor ki, ( Yazımın sonunda ilgili haber linkini vereceğim) kanserin sebeplerinden birisinin de DNA kırılması olduğunu ifade ediyor. Sayın Topuz, şimdi hapı yuttuk. DNA kırılması cümle içerisinde o kadar masum duruyor ki, şimdi sizin ananızı ağlattım der gibi. Bugün evine DNA’sı kırılmış ürünlerin girmediği ev yok. Yediğimiz ekmek, domates, tavuk, et, patates, soğan, süt ürünleri, v.b. daha ne diyeyim!
 
 Yolun başında olsak da geri dönsek, dönülecek yerde de değiliz. Tam ortasındayız yolun, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Bizim erkeklerimiz kahramandır, onlar aldırmaz. Anneler, anne adayları bu ülkenin kurtuluşu yine sizlerin elinde. Kahraman erkeklerimizin kahramanlığı evde, ya da ellerinde silah varken söker, ama siz bebeklerinizin sağlığı için canınızı verirsiniz. Ben yine size güveniyorum, sizlerin insani yönünüze inanıyorum. Çocuklarımız sakat doğmasınlar, onlar hasta olmasınlar. Hastalara bakacak sizlersiniz. Rezil olacak da sizlersiniz. Siz sofraya ne koyarsanız erkek de, çocuk da onu yer.
 
 Ana! İş yine sana düşüyor. Bu ülke yine senin avuçlarında cennet olur, kederler seninle biter.
 
         http://www.facebook.com/KimyasalKarsitlari
 
        Saygılarımla….
 
 Mustafa KOCA
 Kimya Mühendisi ve Bitki Besleme Uzmanı 
Editör: Haber Merkezi