İnkaya,“Kadın günümüzde hala layık olduğuyeri bulamamıştır.”

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın haftalık basın toplantısında yaptığı açıklama:

Herkese saygı ve sevgiyle selamlarım

Zafer haftamız tüm Afyonkarahisarımıza ve Türkiye’mize kutlu olsun!

Ben tarihte esareti kabullenememiş birmilletin çocuğu olarak, Bundan 948 yıl önce Anadolu’yu Türklere vatan yapan Sultan ALPASLANI , düzenli orduyu ,Vatanın kurtarılmasına hazırlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kuvvetkomutanlarımızı ,Mehmetçiğimizi, askere su ,ekmek, mermi taşıyan nine, dede, çocuk kız ,kızan hepsini minnetleanıyor kıymetli ecdadıma Allah'tan rahmet diliyorum.

Son yıllarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşuitibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Bu görüş 96 yıldır padişah taraftarlarınca Türk halkına hazm ettirilmeye çalışılıyor.

Cumhuriyete karşı olan bu fikir, Kurtuluş Savaşı'nı görmemek için elinden geleniyapmaktadır .Kurtuluş Savaşı'nı unutturmak için Çanakkale Zaferini öne çıkarmak bu fikirlerimi desteklemektedir

İki Zafer'de kahraman atalarımın vatana düşmanı sokmamak için ,vatanını işgal edenleri yurttan atmak için canını verdiği namus mücadelesidir.

Cumhuriyet yönetimini, Atatürk ilke ve inkılaplarını eleştiriyorumdiye, Kurtuluş Savaşı'nı 26 Ağustos 9 Eylül arasını, görmezden gelmek, kendi soyuna hakarettir.

Yazık! Biz Türkler tarih boyunca zaferler kazandık ama bu zaferleri siyasi görüşlerimize alet etmedik

Bundansonra da Kurtuluş Savaşı'nın önemi tartışılmamalıdır.

Tüm dünya bilmektedir ki 624 yıl hüküm sürmüşolan Osmanlı Devleti'nin küllerinden bir ulus devlet doğmuştur.

Bu Ulus Devlet Gazi Mustafa Kemal Atatürkve arkadaşları tarafından büyük bir özveriyle kurulmuş, 96 yıldır da yaşatılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletisonsuza kadar da yaşayacaktır, bu düşüncelerle Zafer Bayramını önemsiyoruz.

Çünkü bu savaş Türk milletinin namusunu, özgürlüğünü, bayrağını,vatanını, ezanını, ismini koruma savaşıdır .

Kanla yazılmıştır ve Türk milletibu savaşı önemsemektir.

27 Ağustos Afyonkarahisarın düşman işgalinden kurtulduğu gündür.

Mehmetçik, ecdat mezarını düşmana daha fazla çiğnetmemek için Şehit ,gazi olmuştur.

Bugün bir başka konumu zormanlarımızın yanması ve sorumluların seyredipbahaneler üretmeleridir.

Her nedense çeşitli yerlerde , aynı tarihler arasında onlarca yangınçıkmıştır. Bu teknoloji çağında , yangınları ne kimin çıkardığı, ne sebebi, ne amacı , doğru dürüst halka anlatılmıştır.

Hatta sorumlu bakan yangın söndürme uçaklarının uçurulamayacağını, suyu taşıyamayacağını, söylemiş. Hatta kendi iktidarını Türk milletine şikayet etmiştir.

Bir bakanın şikayet etme hakkı yoktur.

Bakan çözüm bulandır.

Bu millet size vekalet verip milletin yapması gereken işleri siz yapın diye gönderdi!

Siz de ,‘3 tane yağkaçıran Uçak, 3 tane hangardan çıkamayan uçak var,’buyurun kim uçurmak isterse uçursun ‘’diyemezsiniz.

Bir Bakan ,‘’Bunlarla da bu yangın sönmez,’’ deme hakkına sahipdeğildir.

Bakan Bey bu konuda kötü örnek olmuştur.

Neyi yapmak istiyor?Bilemedik. Ama olan ormanlarımıza oldu ormanlarımız yandı ,kül oldu bitti .İçinde sayısız ağaç ,hayvan yandı .

Bizlerde balık hafızamızda, birkaç güne kadar olayı unutur gideriz.

Bir başka konu güncel basına, medyaya düşen kadına şiddetle ilgili.

Yüce Türk milleti kadınaHanım diye seslenmiş onu başında han kabul etmiş

onu önemsemiş bir Millettir .farklı kültürlerin etkisi ileinsanlarımız da farklı zihniyetler doğmuş ,fiziki olarak eksik olan kadına, şiddet uygulamak erkeklerde kahramanlıkhaline gelmiştir .Osmanlı İmparatorluğunu yıkılma döneminin son 100 yıl içerisinde savaşlar nedeniyle ,şehirlerde kadınlar kapatılmış onların etki ve yetkileri kısıtlanmıştı.

Kadın bir mal ve meta gibi görülmeye başlanmıştır Türkiye Cumhuriyeti'nde kadına seçmeve seçilme hakkı tanınmış ,kadınlar topluma ,özellikle şehirlerde şehir hayatındaki işlere alıştırmaya çalışılmış,ama toplum hala kadını ikinci sınıf bir insan görmeye devam etmiştir.Bunlarınsonucu olarak, kadın günümüzde hala layık olduğuyeri bulamamıştır. Her türlü şiddeti kınadığımız gibi kadına uygulanan şiddeti İyi Parti olarak kınadık .Bundan sonrada kınamaya devam edeceğiz, ta ki KADINA insan gibi davranılana kadar !!!

26 AĞUSTOS 1071 Malazgirt Zaferimiz

26 AĞUSTOS 1922 BÜYÜK TAARRUZ VE BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN.

Editör: Haber Merkezi