İnkaya, “trafik ve park büyük sorun oldu”

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın haftalık basın toplantısında yaptığı açıklama:

Herkesi saygı ve sevgiyle selamlarım.

Kahraman Türk Ordumuzun Barış Pınarı Harekatında şehit düşen Kardeşlerimize Allahtan rahmet, Milletimize başsağlığı dilerim.

Dün akşam Fransa Milli Futbol Takımıyla oynadığımız maçta Fransa’da 1-1 berabere kalarak gurup birinciliğini devam ettiren, TÜRK MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZI KUTLARIM.

İYİ ki varsınız ,gururumuz ve moral kaynağımız oldunuz.

İlimizde Afyonkarahisar Belediyesinin biriken sorunlarından sadece birisi olan yaya kaldırımlarında halkın yürüyüşünü kolaylaştırma çalışmalarını olumlu buluyoruz.

Ancak yaya kaldırımlarındaki zemin yükseklik farklılıkları,yerde kullanılan malzemenin kaygan oluşu engelli araçları ,bebek arabaları v.b araçların yaya kaldırımına çıkış noktalarındaki yetersizliklerinde giderilmesi gerekmektedir.

Afyonkarahisar’ımızda park ve trafik sorunu had safhaya ulaşmıştır, araç ve gereçlerin düzensiz parkları, kaldırımlarda yapılması gereken düzenlemelerinin yapılamaması sonucunda, yayalar kendilerine ayrılan yerlerden yürüyemiyorlar.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin yapması gereken bir işi daha buradan duyurmak istiyorum.

bazı esnafların dükkanlarının önündeki karayolunda araçlarına yer açmak için dubalar, demir sehpalar, sandalyelerle, yer açmaları, engellenmeli, eğer o yeri işgal zorunlu ise belediyece bir yaptırım uygulanmalıdır.Market denilen büyük bakkalların mal indirmeleri halkın yaya kaldırımı az kullandığı saatlere denk getirilmeli.

Sağlıklı insanların dahi zor geçtiği bu yük indirme sehpalarından hastaların ,engellilerin, çocuklu kadınların, geçmeleri mümkün değil.

Haliyle araçların geçtiği yerden yoldan geçmek zorunda kalıyorlar. Bu da trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin seçimlerden önce verdiği vaatlerin unutulduğunu, gündemin Türk ordusunun Barış Pınarı Harekatı ile birlikte unutulduğunu izliyoruz .

Halbuki hayat devam etmekte, kahraman Türk Ordusuna sınır dışı Harekatı'nda iyi Parti olarak başarılar diliyor ve ordumuzun yanında olduğumuzu bir kere daha duyuruyoruz .

Kahraman Türk Ordusu tarihten gelen kahramanlıklarıyla milletini ,memleketini korumayı kollamaya görev edinmiş, disiplinin temsilcisi bir ordudur.

Kahraman ordumuzun yüce Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini Kollama amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasını farklı anlamlara çeken Avrupa ülkelerini ve İslam kardeşi dediğimiz ülkelerin, güvenlik amaçlı yaptığımız Harekatı kınamalarını esefle izledik.

Avrupa'da bir Macaristan dışında hiçbir ülke yaptığımız Harekatı’n güvenliğimiz için olduğunu anlamak istemedi.

Hatta 1974 yılında Kıbrıs Devleti'nde Türk halkına yapılan zulmü durdurmak için giden Mehmetçiğin hatırını ve döktüğü kanı görmezden gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bile ,akan kanı Kıbrıs'ta akan kana benzetti.

Halbuki Kıbrıs ta yapılan harekatta, Suriye'ye yapılan harekatta, mazlumu ve mağduru korumak amaçlıydı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yaşatmak için yapılan bir harekatı İyi Parti olarak destekliyor ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz ,ve diyoruz ki dış politikada hem dostlarımızı daha çoğaltıp çok çalışıp kendimizi iyi tanıtacağımıza inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu zorlu sınavı da başarıyla verecektir.

Devlet hepimizin, Ordu 82 milyonun, başarı yüce Türk Milletinindir.

Hiçbir kişi, siyasi parti ,başarıyı sahiplenip üzerinden siyasi çıkar sağlayamaz.

Eğer söz konusu vatansa, biz bir bayrak altında toplanırız gerekeni hep birlikte yaparız.

BAYRAK ALTINDA

Bu gün genç, ihtiyar, kadın, kız, kızan,

Uzanıp yatsak da çardak altında,

Boruyu çalınca yarın borazan,

Hemen toplanırız bayrak altında.

…………………….

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL

Editör: Haber Merkezi