"İMKANSIZLIK, OKUMAYI 'İMKANSIZ' KILMAZ"
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerini makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çocuklardan imkânsızlıklara aldanmayıp, tüm şartlar altında okuyarak, topluma yararlı bireyler olmalarını istedi.
Belediye Başkanı Burhanetttin Çoban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisini ziyaret eden Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerine, hayatlarına yön verebilecekleri önemli tavsiyelerde bulundu.
"Sizler, güzel Türkiye'mizin geleceğisiniz" şeklinde hitap ettiği çocuklardan, iyi eğitim alıp, topluma yararlı bireyler olmalarını isteyen Başkan Burhanettin Çoban, kendilerine bir hedef belirleyip, bu hedefe ulaşmak için mücadele etmelerini tavsiye etti.
Okumanın, sadece maddi imkanlara bağlı olmadığını kaydeden Başkan Çoban, "Çok iyi imkanlara sahip olan bir ailenin çocuğu okuyamıyor ama imkanları yetersiz olan bir ailenin çocuğu okuyup çok başarılı olabiliyor. Bu durumu, yaşadığımız toplumda çok sık görüyoruz. Demek ki imkansızlıklar okumayı imkansız kılmıyor" dedi.
Belediye olarak, eğitime destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Çoban, Bilgi Evleri Projesi'nin bu amaçla hayata geçirilmiş bir proje olduğunu söyledi. Çeşitli ödül uygulamalarıyla da öğrencileri başarıya teşvik ettiklerini dile getiren Başkan Çoban, bu yıl SBS ve LYS'de il genelinde ilk 300'e giren Bilgi Evi öğrencilerine, dizüstü bilgisayar ile birlikte 750 TL para ödülü vereceklerini hatırlattı.
Başkan Çoban, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı sonunda, sınıfını teşekkür ya da takdirname belgesi alarak geçen 333 öğrenciyi bisikletle ödüllendireceklerini de sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi