İLERİYİ DÜŞÜNEN KADINLAR, ŞİMDİ DE GERİ DÖNÜŞTÜRECEK..
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor" projesinde eğitim faaliyetlerine katılan hanımlar sertifikalarına kavuştu.
Etkili iletişim yöntemleri, enerjiyi verimli kullanma, geri dönüşüm farkındalığı, ev ekonomisi, genel malzeme bilgisi ve çevre bilinci konularında uzman eğitmenler tarafından ev hanımlarına yönelik eğitimler verildi.
Eğitimler sonunda Çavuşbaş Bilgi Evinde hazırlıkları tamamlanan Geri Dönüşüm Atölyesinde ev hanımlarına yeni bir meslek öğrenmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlayacakları bir imkan tanınacak.
Böylelikle Afyonkarahisar'da yaşayan ev hanımları usta eğiticiler eşliğinde geri dönüşüm atölyesinde atölye çalışmalarına katılabilecekler.
"HANIM KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM"
Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, sertifikalarını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın elinden aldı. Çavuşbaş Bilgi Evi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çevre bilincinin arttırılması ve sürdürülmesi yönünde yaptıkları çalışmalardan ötürü Afyonkarahisarlı hanımları tebrik etti. Çevre Hizmetleri Birliği tarafından hazırlanan projenin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Çoban;"Bu proje birliğimizin ilk projelerinden bir tanesidir. Zafer Kalkınma Ajansı'nın finansıyla gerçekleştirildi. Hem Zafer Kalkınma Ajansı'na hemde üniversitemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerek Birlik Müdürümüz, gerekse çevre mühendisi arkadaşlarımız ve personeli bu konuda çok güzel bir çalışma ortaya koydular. Arkadaşlarımız; vatandaşımızın çevre konusunda farkındalık oluşturulması, yönünde büyük bir gayret içerisindeler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu tür projelerin arkası gelecek." diye konuştu.
2009 yılı Ekim ayından itibaren çöplerin vahşi depolamaktan kurtarıldığını hatırlatan Başkan Çoban; "artık çöplerimiz fenni kuralara göre depolanıyor. Biz bu çöpümüzden enerji depoluyoruz. Elde ettiğimiz enerjiden birliğin önemli giderlerini finansa ediyoruz. Bu tesiste tıbbi atıklarımızın da modern ve çevre kuralları çerçevesinde arıtılması, dezenfekte edilmesi sağlanıyor" dedi.
 'ASFALT, YOL PARK BAHÇE ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ KADAR BENİ MUTLU ETMİYOR'
Bilgi Evleri projesinin seçim vaatlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Çoban; " İnanın yol, asfalt park bahçe yapmak, dağları devirmek onların hiç birisi bilgi evlerinde yaşadığım mutluluğu bana vermiyor. Buradaki evlerin tamamına yakını sobalı, kış aylarında bir kardeşimizin kızımı gelin olacak, oğlumu evlenecek, nişan mı yapılacak ve söz mü kesilecek; vatandaşımız Bilgi Evleri'nde her türlü aktivitesini yapabilmekte. Öğrencilerimiz eğitim alıyor, Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz burada çeşitli eğitimler verebiliyor. Yaz aylarında burada yine çocuklarımıza Kur'an kursları veriliyor" dedi.
'HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM SEVİNCİMİZDİR'
Bilgi Evleri'nde yaşadığı mutluluğu, anlattığı iki hatırasıyla konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; " Bilgi Evi hocalarımız, geçen sene çocuklarını Antalya'ya götürdü. 40'dan fazla öğrenci bu geziye katıldı. Gezi sırasında hocamız kendilerine "İçinizde hiç deniz görmeyenler el kaldırsın" demiş. Bu soru üzerine 27 kişi el kaldırmış. Bunun yanında beni en çok sevindiren başka bir gelişmeyi de Çavuşbaş Bilgi Evi eski Müdürümüz Ahmet Turan'dan dinlmedim. Ahmet Turan, bilgi evi öğrencilerimizi bir hafta sonu pikniğe götürmüş. Piknik dönüşü gözyaşları içerisinde iki tane bayanın yanına geldiğini ve gazete kâğıdına sardıkları bir kutu kesme şekeri ve havluyu kendisine getirerek 'bizim çocuklarımız hayatlarında ilk defa pikniğe gittiler. Hocam size teşekkür ederiz' dediklerini benimle paylaştı. Halkımızın mutluluğu bizim sevincimizdir. Bilgi Evlerimiz hem büyüklere, hemde küçüklere hizmet etmeye devam edecek. Bizler imkânları getireceğiz, sizler destek olmaya devam edeceksiniz" dedi. 
"PROJE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ"
Proje eğitim firma yetkilisi Osmangazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Kaşlı ise projenin Türkiye'nin geleceği açısından oldukça önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Projenin ülke genelinde ses getirecek bir çalışma olacağını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Kaşlı "Projeyi ilk duyduğumda böyle bir projenin Türkiye'nin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu gördüm. Böylesi önemli bir projenin bir parçası olmak istedim. Özellikle çalışma arkadaşlarımız bu konuda büyük çaba gösterdiler. Buraya geldiğimde eğitim ortamları nasıl olacak diye düşünürken mahallelerimizde böyle nezih ortamların olması çok hoşuma gitti. Bu projenin ülke çapında ses getireceğini düşünüyorum. Projenin sonuçlarının elde edilmesi uzun vadeye bırakılmamış ve kısa vadede çözümü gerçekleştirilmesi için hem ev hanımlarımıza çeşitli eğitimler verildi, hemde orta ve uzun vadede geleceği garanti altına almak için bu eğitimlerin ilköğretim okullarından başlanacak olması güzel bir gelişme. Projenin hayata geçmesi için bizlere bu ortamı hazırlayan Belediye Başkanımıza Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerine, Çevre Hizmetleri Birlik Müdür ve personeline teşekkür ediyorum" dedi.
 "EN ÇOK İLGİYİ ÇAVUŞBAŞ BİLGİ EVİ'NE GÖRDÜK"
Birlik Müdürü Mehmet Durak ise Afyonkarahisar'da beş ayrı bilgi evinde bu eğitimleri verdiklerini hatırlatarak. en çok ilgiyi Çavubaş Bilgi Evi'nde gördüklerini söyledi. Bayanlar eğitimlere eksiksiz katıldığını aktaran Birlik Müdürü Durak; Atölye olarak Çavuşbaş Bilgi Evi'ni tercih etmemizin nedeni ekonomik olarak bu bölgedeki hanımların aile bütçelerin katkı sağlamak. Burada atölye eğitimleri dört ay boyunca sürecek. Hanım kardeşlerimiz, ürettikleri el ürünlerinide eğitim sonunda açılacak sergide satma imkanına kavuşacak. Bu bölgenin kalkınması için bu proje çok önemli. Bilgi Evleri'nde sadece çocukların eğitimine katkı değil,  çok fonksiyonlu çalışmalar yürütülüyor. Bilgi Evleri'nin ilimize kazandırılması konusunda büyük çaba sarfeden başta Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından eğitim faaliyetlerine katılan hanımlara sertifikaları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü proje ortaklarından ÇET Şube Müdürü Binnur Karabay, Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Tuğrul Çınar, Proje Danışmanı Önder Çelik, Olucak Mahalle Muhtarı Osman Aytuğ ve Çevhe Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak tarafından verildi.
Editör: Haber Merkezi