İGM toplantıları sürüyor
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel Başkanlığında gerçekleştirildi.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, ilimiz Merkez Karaman Mahallesinde bulunan Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezinin 2. kat B.B No.lu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne tahsis edilen işyerinin iptal edilmesi konusu ilgili komisyona havale edildi. Gerçek ihtiyaç sahibi köylere zamanında ulaşılmasını sağlamak amacıyla, İl Özel İdaresine gelen basit su arızası ve kanalizasyon tıkanıklıkları talep yoğunluğunun önlenmesi için, alınacak hizmet bedelinin belirlenmesi konusundaki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
“Eğitim alanları artmalı”
Toplantıda gündem dışı söz alan Çobanlar İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Yılmaz, bundan önceki yıllarda İl Genel Meclisinin çeşitli yatırım alanlarında ön plana çıktığını belirterek, mevcut İl Genel Meclisi üyelerinin de eğitim yatırımlarıyla ön plana çıkması gerektiğini söyledi. İlimizde eğitim yatırımı yapılacak olan alanların artması gerektiğine dikkat çeken Ünal Yılmaz; “Daha çok eğitim kampus alanları belirlemeliyiz” dedi. Ünal Yılmaz’ın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Özdemir, yapılması planlanan okul binaları hakkında meclis üyelerine kısa bilgiler verdi.
“İmam Hatip yerine İlköğretim Okulu yapılsın”
Özdemir, Karşıyaka Mahallesinde İl Genel Meclisinin kararıyla ilköğretim okulu yapılması kararlaştırılan alana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulu yapılacağını söyledi. İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri ise, bu alana İmam Hatip Ortaokulu yerine İlköğretim Okulu yapılmasının daha uygun olacağını ifade ettiler. Karşıyaka’daki mevcut ilköğretim okullarının ihtiyacı karşılamadığını, bu nedenle bu alana ilköğretim okulu yapılmasının daha uygun olacağını belirten meclis üyeleri,  İmam Hatip Ortaokulu için ise Uydukent Süleyman Demirel Fen Lisesinin yanında bulunan alanın değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özdemir’de konuyu tekrar ele alacaklarını söyledi
 
Editör: Haber Merkezi