“HUKUK, EKMEK VE SU GİBİ TEMEL BİR İHTİYAÇTIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak adli yıl açılışını kutlayarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Modern dünyada herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini söyleyen Parsak, “Hukukun üstünlüğüne herkesin saygısı olmalıdır. Günümüzde hukuk, ekmek ve su gibi temel bir ihtiyaçtır” dedi.
 
Yeni adli yılın açılışı ile ilgili bir mesaj yayınlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, adli yılın tüm yargı mensuplarına ve adliye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.
HUKUK EVRENSELDİR
Hukukun evrenselliğine dikkat dikkat çeken Parsak ”Hukuk, her yerde adil, dünyanın her noktasında uygulanabilir olmalıdır. Dünyadan kopuk bir düzen, hukuki olarak değerlendirilemez. Hukuk kuralları ülkenin düzeni, nizamı ve dirliği için oluşturulmuştur. Hukuka herkesin saygı göstermesi gerekir. Ben de hukuk camiasının içinden gelen bir milletvekili olarak bu yapının bir mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her kademede görev alan hukuk çalışanlarına yeni adli yılın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
ADALETE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
İçinde bulunduğumuz OHAL süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Parsak, “Bu dönemde hukuka ve adalete her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hain bir darbe girişimini vatandaşlarımızın sağduyusu ve kahramanlığı ile geride bıraktık. Şimdi, vatandaşımızın devlete olan güveninin arttırılması zamanıdır, bunun sağlanlanması için de hukuk ve adalet şarttır” şeklinde konuştu.
 CHP’NİN TUTUMU SON DERECE YANLIŞ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan yeni adli yıl açılışına katılmama kararının yanlış olduğunu vurgulayan Parsak, “Hem CHP hem de Türkiye Barolar Birliği, adli yıl açılışına katılmayacaklarını bildirdiler. Türkiye’de oluşan milli mutabakatın bu tür siyasi şovlarla heba edilmemesi gerektiğini düşünüyor ve bu yapıların kararını yanlış buluyorum” dedi.
CHP, FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ
Açıklamalarında, CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin konuya ilişkin değerlendirmelerine de yer veren Mehmet Parsak, “Bütün Türkiye’nin yek vücud olduğu böyle hassas bir dönemde CHP Parti Sözcüsünün açıklamaları çirkin olmuştur. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde oynadığı aktif rolün CHP tarafından çabucak unutulduğunu görmekteyiz. CHP bir an önce kuruluş felsefesine geri dönmeli ve hassas dönemlerde siyasi rant elde etmeye yönelik bu tür açıklamalardan kaçınarak daha milli bir duruş sergilemelidir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi