HAVA AMBULANSI NUR BEBEK İÇİN HAVALANDI
Çorum’da ağır bronşit ve kalp rahatsızlığı bulunan 5.5 aylık Hatice Nur bebek için hava ambulansları seferber oldu.
Çorum‘da rahatsızlanması üzerine bir hastaneye götürülen Hatice Nur Özden isimli çocuğun yapılan muayenesinde daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verildi. Bunun üzerine hastane yetkilileri, Hatice Nur‘un sevki için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda küçük çocuk için İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yer bulundu. Yapılan görüşmeler sonunda hastanın naklinin Afyon‘dan yapılmasına karar verildi.
Bunun üzerine Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Ankara, Afyonkarahisar, ve İzmir112 Acil Servisleri ile iletişime geçti. Ankara ile irtibata geçen Çorum 112 Acil Servis Başhekimi Dr. İlker Uzeli, Ankara‘dan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise İzmir‘den hava ambulansı talebinde bulundular.
Çorum 112 Acil Servisi Başhekimi Dr. İlker Uzeli koordinesinde ilk olarak Ankara‘dan kalkan hava ambulansı TSO Fuar kompleksinin bulunduğu alana iniş yaptı. Minik Hatice Nur‘u alan hava ambulansı Afyonkarahisar‘a havalandı. Afyonkarahisar‘a iniş yapan hava ambulansındaki Hatice Nur burada sağlık görevlilerinin nezaretinde hemen alanda bekleyen diğer hava ambulansına sevk edildi.
Nakil sırasında polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, her ihtimale karşı bir ambulansta alanda hazır bekletildi.
Editör: Haber Merkezi