HAMM HEYETİ'NDEN TÖREN ÖNCESİ ZİYARET
 
Organize-Uydukent Kavşağı'ndan Çevre Yolu'na kadar devam eden caddeye, 'Hamm Bulvarı' isminin verilmesi törenine katılmak üzere ilimize gelen Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
 
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun ilgili yönetmenliği gereğince, Organize-Uydukent Kavşağı'ndan Çevre Yolu'na kadar devam eden caddeye, 'Hamm Bulvarı' isminin verilmesi töreni dün gerçekleştirildi. Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'ın katılımıyla gerçekleştirilen tören öncesinde, Başkan Petermann ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
Başkan Petermann'a ziyaret sırasında, Hamm Belediye Meclisi Üyesi Denis Kocker, Sağlık Daire Başkanı Theodor Hesse, Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Wolfgang Müller, Yabancılar Uyum Meclisi Başkanı Muharrem Uslubaş, Sol Parti'den Alişan Şengül ve Encümen Nail Ertaş eşlik etti. Kardeş şehir ilişkilerinin konuşulduğu ziyarete, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile Taner İnşaat Şirketi Sahibi Mehmet Taner de katıldı.
Hamm heyetine, çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'ın son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük ivme kazandığını söyledi. Akarçay ve Spor Kompleksi projelerine hayran kalan Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'ın, Zafer Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle Afyonkarahisar'ın özellikle ticari alanda büyük ilerlemeye kaydedeceğine inandıklarını belirtti.
Hamm kentinin Afyonkarahisar'da bir bulvarda yaşatılacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Başkan Petermann, kendilerinin de ilimizin adını Hamm kentinde bir caddede yaşatacaklarını söyledi. Kardeş şehir ilişkilerinin; eğitim, ticaret ve kültürel alanlara yansıtılması adına yapılabilecek çalışmaların da değerlendirildiği ziyaret, karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi