Halk Oyunları Ekiplerinden Zafer Meydanı'nda Muhteşem Gösteri

Kadim şehrimiz Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 100. yıldönümü kutlamaları devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde, Belediyemiz tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri bu kez de Zafer Meydanı'nda gösterileriyle büyüledi.

Kültürlerin kaynaşmasına sahne olan Afyonkarahisar Belediyesi 20. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne Giresun, Bursa, TÜFEM, Hırvatistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Bulgaristan, Moldova, Karadağ, Kosova, Makedonya Halk Oyunları ekipleri katıldı.

Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde halk oyunları gösterileri izleyenleri kendine hayran bıraktı. Gösterileri ilgiyle izleyen vatandaşlar, muhteşem bir görsel şölen yaşadı.

AFYONKARAHİSAR'DA HALK OYUNLARI RÜZGÂRI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival, ikinci gösterisini Zafer Meydanımızda yaptı. Ekipler kendi ülkelerinin ve yörelerinin oyunlarını giydikleri farklı kıyafetler ile sahneledi. Festivale Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek, Belediye Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Barış Dal ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

HALK OYUNLARI EKİPLERİMİZİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Büyük Taarruz 'un 100. Yılını büyük bir coşku ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi. Zeybek Başkan; 20. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivalimizi Zafer Meydanımızda hemşehrilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Festivalimize katılan Halk Dansları Topluluklarına gönülden teşekkür ediyorum. Kendilerini Afyonkarahisar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 70'e yakın etkinlik gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar bu sayının 140'ı bulacağını tahmin ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 5 bin öğrenci ile finalleri Afyon'da yaptı. Kurtuluşumuzun yıl dönümüzü nedeni ile 12 ülke ve 3 Türkiye ilinden katılan halk oyunları ekiplerimizden 500 kişiyi sizlerle buluşturuyoruz. Cennet vatanı bize miras bırakan aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Birileri bizim konuşmamızı yanlış anlasa da ne söylediğimizi ne konuştuğumuzu çok iyi biliyoruz. Onlar anladığı şekilde anlamaya devam etsin, bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi, insanlarımızı, sizleri seviyoruz. Sizler için ne gerekirse de yapmaya hazırız. Sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi