"Güncel Dini Meseleler" İstişare Toplantıları 
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yetkin olmayan kişilerin dini konularda televizyon kanallarında yaptığı açıklamaların, güncel sorularına yanıt arayan vatandaşların kafalarında soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği "Güncel Dini Meseleler" konulu istişare toplantılarının 5'incisi, Afyonkarahisar'da bir otelde başladı.
Balkanlıoğlu, "İbadetler ve Aile Hayatı ile İlgili Bazı Meseleler" temalı toplantının açılış töreninde, dini konularda doğru, saygın, yetkin din adamlarının araştırmalarını ortaya koymasının önemli olduğunu bildirdi.
"İnsanlar güncel ve dini meseleler karşısında sorularına cevap arıyor ama yetkin olmayan kişilerin televizyonlarda yaptığı aykırı açıklamalar, kafalarda soru işaretleri oluşturuyor" diyen Balkanlıoğlu, bu durumun insanları mutsuz ettiğini ve kalitesiz yaşam sürmelerine neden olduğunu savundu.
Balkanlıoğlu, sorulara zamanında ve doğru cevaplar üretebilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Bu iş zamanında yapılabilmiş olsaydı ve dini konularda tatmin edici cevaplara ulaşılabilseydi fitneye dönüşen ihtilafların önüne geçilmiş olurdu. Saygın ve yetkin din adamları sorulara kesin ve net cevaplar verebilir."
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük de görevlerinin, insanları rahatlatan çözümler üretmek olduğunu anlattı.
Fıkhın, sosyal hayatın bir göstergesi olduğuna işaret eden Prof. Dr. Küçük, şunları kaydetti:
"Klasik dönem fıkhının ürettiği ve sorunların çözümü olarak sunduğu bilgi birikiminin önemi ve taşıdığı anlam tartışılamaz. Bu müktesebat, bu günün fakihleri ve araştırmaları içinde göz ardı edilemeyecek bir değere sahiptir. Ancak özellikle bunların tamamının mutlak ve değişmez doğrular olmadığı, zamana ve mekana göre değişime uğradığı gerçeği göz ardı edilemez."
Açılış törenine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Dr. Ekrem Keleş ile öğretim üyeleri ve din görevlilerinin katıldığı toplantı, uzmanların sunumlarıyla 2 Aralık'ta sona erecek.
Editör: Haber Merkezi