“Görev Tamamlandı Asker” En İyi Senaryo Ödülüne Layık Görüldü

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un kaleme aldığı “Görev Tamamlandı Asker” isimli eser, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Afyonkarahisar Valiliği himayesinde düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivalinde En İyi Senaryo Ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Okumuş’a ödülünü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan verdi. Ödüllü senaryonun festival organizasyonu tarafından prodüksiyonunun da yapılacağı öğrenildi.

Büyük Taarruz’un 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalin gala gecesinde ödüller sahiplerini buldu. Atatürk Kongre Merkezindeki galaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, il protokolü, çok sayıda oyuncu, sanatçı ve yönetmen katıldı.

Konuşmaların ardından 116 ülkeden 3055 eserin katıldığı festivalde sanatçılara plaket takdim edildi. Kuruluş: Osman, Deli Yürek, Ekmek Teknesi gibi dizilerin Yönetmeni Metin Günay plaketini Vali Yiğitbaşı’nın elinden aldı.

Yılan Hikâyesi dizisinin Aytekin’i ve Yeşil Deniz’in Süleyman’ı sanatçı Mert Turak plaketini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan’dan alırken, Asla Unutma ve Kunduracı’nın yönetmeni Nazif Tunç da Milletvekili Özkaya’dan plaketini aldı. Yapımcı ve Yönetmen Filiz Zengin ise plaketini Milletvekili Yurdunuseven’den aldı. Hercai dizisinin yönetmen koltuğunda oturan Ali İlhan, plaketini Belediye Başkanı Zeybek’ten aldı. Kurtlar Vadisi’nin Erdal Kömürcü’sü Sefa Zengin, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz’dan plaketini aldı.

Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivalinde verilen ödüller şunlar oldu:

En İyi Senaryo Ödülü: “Görev Tamamlandı Asker” Nurullah Okumuş

Jüri Özel Ödülü: “Gardaş” Harun Üyüklü

Büyük Taarruz Özel Ödülü: “Heyamola” Yılmaz Kıvanç

Birincilik Ödülü: “Bir Nehir Kıyısında” Muhammet Furkan Daşbilek

İkincilik Ödülü: “Özür” Murat Can Yağbasan

Üçüncülük Ödülü: “Her şey Yolunda” Muhammet Beyazdağ

Gala gecesi, Esat Kabaklı’nın verdiği konser ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi