Gıda Sektöründe Katkı-Kalıntı İlişkileri Yönetimi Eğitimi Düzenlendi

ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde Gıda Sektöründe Katkı-Kalıntı İlişkileri Yönetimi eğitimi düzenlendi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, “Son yıllarda taklit ve tağşiş kelimelerini çok duyar olduk. İlgili Bakanlıklar, ürünlerde olması gereken reçetelere uymayan firmaları bu iki kelime ile kamuoyuna açıklıyorlar. Bu uygulamadaki hatayı, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser, bugünkü eğitimi verecek olan Sayın Prof. Dr. Ramazan Şevik’in yönettiği panelde gündeme getirmişti. Markalaşmış firmaların ilk buluntuda kamuoyuyla paylaşılması yerine, önceki üretimlerine bakılması, hatanın kaynağının araştırılması talebimiz bugün de geçerliliğini koruyor” dedi.

Güzbey, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gıda ürünleri, hepimizin sağlığını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle üretici firmaların azami hassasiyeti gösterdiğine inanıyoruz. Firmalarımızın hangi katkı maddelerini kullanabileceği, hangi koşulların kalıntı olarak kabul edilebileceği yönünde bilgilerin verileceği eğitimimizin yararlı olacağı kanısındayım. Eğitimimizi verecek olan Sayın Prof. Dr. Ramazan Şevik Hocamız’a teşekkür ediyor; sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Şevik, konu hakkında ayrıntılı sunum yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren eğitimin ardından Katılım Belgesi takdim edildi.

Eğitimimizi bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=DHNwAoFEDMo

Editör: Haber Merkezi