Gelin, engelleri beraber kaldıralım

Afyonkarahisar Sülümenli Beldesinde Doğuştan bedensel ve zihinsel engelli bir kardeşimiz ,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Engelli birimi sorumlu hemşiresi Çiğdem Taşpınar'ın tespiti ile Afyonkarahisar Sakatlar Derneği Şube Başkanı Nilgün Akgün , Dernek tarafından bir engelli kardeşlerini Tekerlekli sandalyesine kavuşturdu.

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nilgün Akgün tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizde bir engelli kardeşimizin engelini kaldırabilirsiz , birlikte olup bu egelli kardeşlerimizin engellerini aşabiliriz ; dedi.

Kendisine hediye edilen tekerlekli sandalye ile hayata yeniden bağlanan engelli  kardeşimiz . Etrafa gülücükler saçarak, duygu dolu anlar yaşattı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle engelli oğluna tekerlekli sandalye alamayan anne , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Engelli birimi sorumlu hemşiresi Çiğdem Taşpınar'ın tespiti ile Afyonkarahisar Sakatlar Derneğinden tekerlekli sandalye talebinde bulundu, yapılan gerekli incelemeler sonrasında aileye tekerlekli sandalye sözü verildi. Engelli kardeşimizi evinde ziyaret eden Başkan Akgün, sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşimize  sürpriz yaparak, getirdiği tekerlekli sandalyeyi takdim etti. Tekerlekli sandalyeye bindirilen engelli kardeşimiz , mutluluğunu attığı sevinç gülüşleriyle Başkan Akgün ve ailesiyle paylaştı.

“OĞLUM EVDE BAĞLI OLMAYACAK VE DIŞARDA GEZİP HAVA ALMA İMKANI BULACAK”

Engelli kardeşimizin Annesi  ise, çocuğunun mutlu olması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ederek, “Oğlum doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olduğu için bir tekerlekli sandalye gerekiyordu. Fakat maddi imkansızlıklar sonucu tekerlekli sandalye alamıyorduk ,sizler bizzat evimizi ziyaret ederek oğlum için getirdiğiniz tekerlekli sandalyeyi hediye ettiniz. Bundan sonra oğlum evde bağlı olmayacak ve tekerlekli sandalye ile dışarıda gezip hava alma imkanı bulacak. Oğlumu ve bizi sevindiren Başkan Nilgün Akgün'e ve Sosyal Hizmet Merkezi Engelli birimi sorumlu hemşiresi Çiğdem Taşpınar'a  çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi