Gastronomi Kentinde Çölyak Hastaları Unutulmuyor

“Hayat Glutensiz De Güzel”

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrimizde çölyak hastası vatandaşlarımıza, glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketi desteğini sürdürüyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in talimatlarıyla Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, glütensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan çocuklarımıza temin edilen gıda pakate desteğinin beşincisi gerçekleştirildi. Çölyak Farkındalık konulu “Hayat Glutensiz de Güzel” adlı seminerin düzenlendiği etkinliğe Manisa’dan katılan İşletmeci Emine Yılmaz ve Bülent Kılıçarslan glutensiz ekmek, pandispanya, poğaça ve pişmaniye yaptılar.

EMRİNİZDEYİZ

Afyonkarahisar genelinde çölyak tanısı konulmuş çocuklara yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, her konuda olduğu gibi sosyal sorumluluk anlayışımız gereği hasta olan çocuklarımıza da kucak açmanın önemine dikkat çekti. Çölyak hastası ailelere 'Emrinizdeyiz' mesajı veren Zeybek Başkan, gönüllere dokunmaya devam edeceklerini söyledi.

“SIKINTILARINIZI YAKİNEN BİLİYORUZ”

Afyonkarahisar Belediyesi olarak çölyak hastası hemşerilerimizin ve ailelerimizin her zaman yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketini belirli aralıklarla vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkanımız Mehmet Zeybek, "Beslenmelerinde ciddi sıkıntılar yaşayan çölyak hastası çocuklarımız ve ailelerine bir nebze de olsun katkıda bulunmak istedik. Sizlerin çektiği sıkıntıları yakından biliyoruz. Allah kimseye vermesin böyle bir dert. Zor durumdasınız. Glutensiz gıda bulmak Afyonkarahisar’da bir hayli zor. Çocuk ruhu gördüğü her şeyden canı ister anne baba alamadığı zaman vicdan azabı çeker.Her dört ayda bir hazırladığımız paketleri ulaştırmayı kendimize hedef edindik. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKANIMIZDAN PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Veysel Eroğlu Parkında düzenlenen ekinliğe Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in yanı sıra Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, İşleme Müdürü Bekir Bayram, Yardım Birim Sorumlusu Zeynel Abidin Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İşletmeci Emine Yılmaz ve Bülent Kılıçarslan, Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve Yardım Birim Sorumlusu Zeynel Abidin Ay’a projeye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Editör: Haber Merkezi