FETÖ yargılamasında 6 ceza, 2 tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan toplam 17 sanığın davaları dün 13 ayrı duruşmada görüldü.

17 SANIKTAN 5’İ TUTUKSUZ

Ahmet Tuncer, Ebru Aydın, Murat Demirhan, Sultan Demirhan, Elif Battal tutuksuz yargılandı. Hüseyin Serdar Ünsoy, Olgun Aydın, Süleyman Dingin, Ahmet İpek, Süheyla Erat, Yusuf Erat, Hasan Hüseyin Ülgen, Metin Kibar, Murat Tane, Ali Battal ve Mustafa Meydan’ın yargılamaları tutuklu gerçekleştirildi. Dosyaları karar incelemesinde olan sanıkların duruşmaları Ekim, Kasım ve Aralık ayı içerisinde görülecek.

6 CEZA, 2 TAHLİYE

Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçu sabit görülen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Murat Demirhan’a 1 yıl 10 ay 15 gün, eşi Sultan Demirhan’a da 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanıklar hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Örgüt üyeliği suçu sabit görülen ve hakkında 10 yıl hapis cezasına hükmedilen Ahmet İpek’in tutukluluk hali sürüyor. Hükümle birlikte tahliye edilen Mustafa Meydan’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Suçları sabit görülen ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Ali-Elif Battal çiftine de hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Bayan Battal’a 1 yıl 11 ay 22 gün, eşi Ali Battal’a ise 5 yıl 1 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ali Battal hükümle birlikte tahliye edildi.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Esasa dair savunma hazırlığı için süre talep eden İlyas Demirci’ye süre verildi. İnfaz koruma memurluğu görevinden ihraç edilen sanık Ahmet Tuncer üzerine atılı tüm suçlamaları reddederek örgüt bağı olmadığını söyledi. Her iki sanığın duruşması Aralık ayında görülecek. Duruşmaya SEGBİS bağlantısı ile katılan sanık Süleyman Dingin’in tahliye talebi mahkeme heyetince reddedildi. Hakkında; Polislerin sözde “mahrem imamı” olduğu, “Serdar” kod adı, FETÖ’nün gizli ve şifreli haberleşme uygulamaları bylock ve kakao talk kullandığı iddiaları bulunan Dingin’in duruşması Ekim ayında görülecek. Duruşmaya SEGBİS’le bağlanan Süheyla Erat eşi Yusuf Erat’la aynı dosyada yargılanıyor. Tahliye talebi reddedilen Erat çiftin duruşması Kasım ayında görülecek. Hüseyin Serdar Ünsoy, Hasan Hüseyin Ülgen, Metin Kibar, Ebru-Olgun Aydın çiftinin duruşmaları da ileri bir tarihe ertelendi. >> Burcu AYDIN-Kocatepe

Editör: Haber Merkezi