Fethullah Gülen'e, yeni adres Emirdağ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki değerlendirme toplantısında Fethullah Gülen'e Türkiye'ye dönüp anavatanda inzivaya çekilmesi tavsiyesinde Afyonkarahisar Emirdağ, Bursa ve memleketi Erzurum'u adres gösterdi.
Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e inziva için Bursa'yı adres göstermesinin altında, Mudanya ilçesi Tepederbent mevkiinde Fethullah Gülen'in ikameti için inşa edilen devasa bir malikane bulunması yatıyor. 3 yıl önce inşaatı tamamlanan ve boş tutulan 17 dekarlık alan üzerindeki 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip malikanede şimdiye kadar kimse oturmadı. Şentürkler Otomotiv'in mülkiyetinde görülen binanın inşaatında birçok hayırsever işadamının katkısının olması dikkat çekti. Maliye'ye ait arsanın ihalesine üç katılımcı girdi. İhalede Şentürkler Otomotiv, muhammen bedelin 148 bin lira üzerinde fiyat vererek yeri aldı.
Bursa'da hem Uludağ'ı hem de Gemlik Körfezi'ni panoramik olarak gören tek nokta olarak bilinen 12 dekarlık arsa, 2002 yılında 215 bin TL muhammen bedelle Bursa Defterdarlığı tarafından satışa çıkartıldı. Üç firmanın katıldığı ihalede 372 bin lira teklif veren Şentürkler Otomotiv A.Ş. yerin sahibi oldu. Arsa satış ihalesini kazanan Şentürkler Otomotiv, arsa bedelinin yüzde 25 i olan 169 bin lirayı peşin olarak ödedi. Kalan 213 bin TL'yi 24 ay vadede 12 taksitte ödeyen firma, daha sonra 2007 yılında Hazine lehine konulan ipoteği kaldırdı. 2008 yılında inşaatına başlanan 2 bloktan oluşan malikane inşaatı için Bursa'nın önde gelen bazı işadamları da Fethullah Gülen için yapıldığı gerekçesiyle inşaata maddi yardımda bulundu. 3 bin 600 metrekare kapalı alanı olan malikane 3 kattan oluşuyor. İki ayrı blok halinde planlanan malikane bugüne kadar hiç kullanılmadı. Bu arada 5 dekarlık Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait yeşil alan da 2 metrelik ihata duvarı çekilerek, malikanenin bahçesi durumuna getirildi.
Son aylarda Şentürkler Otomotiv'in sahibi Sami Şentürk'ün bazı yakın arkadaşlarına malikaneyi satmayı düşündüğünü belirterek, 20 milyon dolarlık fiyat istediği iddia ediliyor. Bursa'da Fethullah Gülen için hazırlandığı bilinen malikane TOKİ tarafından inşa edilen Mudanya Devlet Hastanesi'nin tam karşısında bulunuyor. Bölgede çam ormanı ve zeytinlikler ile tam bir tabiat ortamı hakim bulunurken, 600 metrelik rakımdan Bursa ve Gemlik Körfezi panoramik olarak seyrediliyor. Açık havalarda ise İstanbul'un ışıkları ile İmralı Adası'nı da görmek mümkün olabiliyor
Editör: Haber Merkezi