FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013'TE 50 MİLYON YATIRIM YAPTI
Yol, kaldırım ve yapım işleri ile belediyenin en çok yatırım yapan müdürlüğü olan Fen İşleri Müdürlüğü, 2013 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla adeta tarih yazdı.
Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve gelmesiyle en parlak dönemini yaşayan Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2013 yılında yaptığı çalışmaları açıkladı.
165 BİN TON SICAK ASFALT SERİLDİ
İlk olarak yol çalışmaları ile ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, 2013 yılında 165 bin ton sıcak asfalt, 400 bin metrekare sathi kaplama asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyledi. 2013 yılında serilen sıcak asfalt miktarının 2012 yılına eşdeğer düzeyde olduğunu belirten Hüseyin Öztürk, Asfalt Plenti'nin 2011 yılının ikinci yarısında hizmete girmesin ardından her yıl rekor düzeyde asfalt serimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
67 MAHALLEYİ TAMAMLADIK
Yine 2013 yılı içerisinde 525 bin metrekare beton parke ve dekoratif parke döşemesi yaptıklarını belirten Öztürk, bunun yanında 150 kilometre bordür çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çeşitli kazı çalışmaları sırasında meydana gelen arızaları belediyenin kendi ekipleriyle tamir ettiklerini dile getiren Öztürk, bu ekipler aracılığıyla da 52 bin metrekare parke ve 23 kilometre bordür çalışması yaptıklarını söyledi. Altyapı-üstyapı seferberliğinin aynı şekilde devam ettiğini kaydeden Öztürk, şu ana kadar 67 mahallenin alt ve üstyapısının tamamlandığını aktardı.
             YONCAALTI İŞ MERKEZİ KULLANIMA HAZIR
2013 yılında yapım işlerinde yoğun bir yıl geçirdiklerini dile getiren Öztürk, Yoncaaltı İş Merkezi ve Otoparkı'nın otopark kısmının faaliyet geçtiğini, iş merkezi ise her türlü eksikliklerinin giderilip kullanıma hazır hale getirildiğini kaydetti. Uydukent İş Merkezi'nin yine 2013 yılı içerisinde tamamlanan çalışmalar arasında yer aldığını belirten Öztürk, çok yönlü olarak hizmet veren İş Merkezi'ndeki bazı bölümlerin kiraya verildiğini, bazı bölümlerin ise çeşitli derneklerin kullanımına bırakıldığını ifade etti.
KAPALI PAZARYERİ İNŞAATI BİTMEK ÜZERE
2013 yılının en önemli projeleri arasında yer alan Kapalı Pazaryeri'nde inşaat çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini kaydeden Öztürk, yürüyen merdivenin montaj çalışmalarının yapılmaya başlandığını söyledi. Eski otogar alanında yine 2013 yılında yapımına başladıkları Hanımlar Lokali ve Emekliler Lokali'nin inşaat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Öztürk, her iki binada da tefrişat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
            5 MAHALLEYE DAHA FIRIN YAPILDI
2013 yılında beş mahalleye daha mahalle fırını yaptıklarını açıklayan Öztürk, daha önce yapılan fırınlarla birlikte, şu ana kadar yapılan fırın sayının 9'a çıktığını söyledi. Tacıahmet Mahallesi'nde SİT alanında yer alan bir fırının, kurul kararı ile tarihi dokuya uygun olarak yenilediğini kaydeden Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, yapımı tamamlanan bu fırınların, uygun kişiler bulunarak işler hale getirileceğini ifade etti.
9. BİLGİ EVİ MART'TA TAMAMLANACAK
Daha önce yapılan 8 Bilgi Evi'ne ilave olarak 2013 yılında Nazmi Saatçi Mahallesi'nde yeni bir Bilgi Evi yapımına başladıklarını belirten Hüseyin Öztürk, inşaat çalışmaları devam eden bu Bilgi Evi'nin Mart aynın başlarında tamamlanacağını söyledi. Sinyalizasyon sistemlerini 2013 yılı itibariyle ledli hale getirdiklerini hatırlatan Öztürk, Stadyum kavşağında örnek olarak yapılan ledli direk sistemini 9 kavşakta daha uygulayacaklarını açıkladı.
20 YENİ ARAÇ DAHA ALINDI
Neredeyse tamamen yenilenen iş makinesi ve araç parkuruna 2013 yılında 20 yeni araç daha eklediklerini aktaran Hüseyin Öztürk, bu araçlar için 3 milyon 131 bin lira harcama yapıldığını söyledi. Makine İkmal Birimi tarafından 141 adet kapalı durak yapıp ihtiyaç olan bölgelere montajını yaptıklarını belirten Öztürk, yine Makine İkmal Birimi tarafından çeşitli mahallerdeki parklara 3 adet spor aletleri takımı yaptıklarını kaydetti.
40 KM YENİ YOL AÇILDI
Yeni imara açılan yollar nedeniyle her yıl 30-40 kilometre yeni yol çalışması yaptıklarını dile getiren Öztürk, 2013 yılı içerisinde 40 kilometre yeni yol açma çalışması yaptıklarını söyledi. Yeni açılan yolların en az 50-60 santimetre alt temel malzemesi ile iyileştirilip, 20-30 cm kalınlığında üst temel malzemesi dökülerek çamur olmayacak şekilde stabilize edildiğini ifade etti. Öztürk, daha sonra bu yollara, altyapısının durumuna göre, sathi, beton parke veya sıcak asfalt kaplamanın yapılacağını söyledi.
            2013 yılında gerçekleştirilen tüm yatırımlar için yaklaşık 50 milyon TL harcama yapıldığını vurgulayan Öztürk, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, göreve geldiği günden bu yana tüm çalışmaları belirli bir sistem ve disiplin içerisinde yaptıklarını kaydetti
Editör: Haber Merkezi