Ethem Tem Fotoğraf Yarışması’nda Dereceye Giren Fotoğraflar Sergileniyor

Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliği ile Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğrafçısı aynı zamanda Atatürk’ün Kocatepe’de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının sahibi Ethem Tem adına düzenlenen Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar sergiyle görücüye çıktı.

Fotoğraf Sergisi açılış ve ödül törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Burcu Köksal ve Gültekin Uysal, Zafer Haftası kutlamaları için ilimize gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz yarışma hakkında bilgi verdi. Cengiz: “Bu zamana fotoğraf yarışmalarına katılımdan en çok katılım gerçekleştirilmiştir. Ethem Tem 2. Fotoğraf Yarışmasına toplamda bin 822 adet fotoğraf değerlendirilmiştir” dedi.

Ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Bu Sergi, Afyon halkının Ethem Tem’e Şükranının Temsili

Son olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz Ethem Tem isminin Afyonkarahisar adıyla adeta özdeşleştiğini vurgulayarak: “İlimiz adına Ethem Tem önemli bir şahsiyettir. Bu önemi de Büyük Önder Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafını dünyaya Ethem Tem’in objektifinden yansımış olmasıdır. Atatürk’ün herkesçe bilinen fotoğrafıyla Afyonkarahisar özdeşleşmiştir. Ethem Tem adına geçen yıl başlatılan bu yarışmada Atatürkçü Düşünce Derneğinin her zaman yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu etkinlik ilimizin önemli aktivitelerinden birisi olmaya devam eder. Malum olduğu üzere Zafer Haftasındayız. Birçok etkinlikle ilimizin hem tanıtılmasına hem de

Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı bu topraklara vefa borcumuzu toplum olarak ödeme gayret içerisindeyiz. Bu etkinlikte bunun bir parçasıdır. Ben emeği geçen Belediye Başkanımıza, Dernek Başkanımıza ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Ethem Tem Fotoğraf Yarışması ile Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve özellikle de Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar uzanan Zafer Yolu üzerinde gizli kalmış tarihsel dokunun gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.

Serbest konulu düzenlenen yarışmada Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen fotoğraflar jüri tarafından incelemeye alındı ve sergilemeye değer eserler, sergiyle beğeniye sunuldu.

Açılış sonrası jüri üyelerine teşekkür belgeleri, yarışmada dereceye girmeyi başaran fotoğraf sanatçılarına ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri açılış ve ödül töreni sonrası sergideki fotoğrafları inceledi

Editör: Haber Merkezi