Eser, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya gelerek Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirilen program ile basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, programın 10 Ocak’ya yapılmasının planlandığını ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyaretinden dolayı ertelendiğini söyledi.
Siyasiler için basının her zaman önemli olduğunu belirten Eser, “Basın olmadığı zaman bulunduğumuzu çalışmalar sadece orada bulunan topluluğa hitap ediyor. Basın sayesinde toplumumuzla bir köprü kurularak bizim yaptığımız çalışmalar daha büyük kitlelere ulaşmakta bunun için basın vazgeçilmez. Basın sadece siyasiler için değil kamu içinde önemli bir unsur. Kamuyla toplumumuz arasında ciddi köprü kurma görevi üstleniyor. Halkımız basın sayesinde hem bilinçleniyor köprü kuruyor” diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eser nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerin kapatılması ile ilgili bir soruya, “Bu yasa ile Afyonkarahisar merkezde sadece bir belde belediyesi kapandı. Özellikle muhalefet cephesi kapatılan beldelere hizmet gitmeyecek diye bir öngörüde bulunuyorlar. Ama bizim köylerimize baktığınız zaman bir çok belde belediyesinden daha iyi hizmetler yapıldığını söyleyebiliriz. Ben kapatılan beldelerin bu yüzden eskisinden daha fazla hizmet alacağını ve bu noktada kimsenin endişesinin olmamasını istiyorum" şeklinde yanıt verdi.
Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Zafer Havalimanı ile ilgili ‘Afyonkarahisar’a fazla katkısı olmayacak’ yönündeki söylemlerinin gerçekleri yansıtmadığını da söyleyen Eser, "Afyonkarahisar'a ne kadar katkısı olduğu açıldığı süreden bugüne kadar geçen yaklaşık 2 aylık süre zarfında net bir şekilde açığa çıkmıştır. O yüzden bu söylemler gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi