Ersoy Düzenlenen Seminer İle Anıldı
Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından “Mehmet Akif, İnsan ve Toplu” konulu seminer düzenlendi.
Müftülük konferans salonunda düzenlene seminere çok sayıda vatandaş katıldı. Selçuklu Camii İmamı Osman Aykun’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy gibi ülke ve kültürüne hizmet eden kişilere toplumun her zaman bir vefa borcunun olduğunu söyledi. Ersoy gibi kişilerin ideallerini benimseme ve çabalarını anlamaya çalışarak, bunu bir sonraki nesillere taşımanın bir insanlık görevi olduğundan bahseden Yıldırım, “Bu vatanı bize birileri sunmadı. Bu toprakları bize vatan yapan kişileri rahmetle, anmak ve çalışarak bu ülkeyi her zaman daha fazla ileriye götürmek bizlerin görevidir” dedi.
MEHMET AKİF ERSOY HAYATIN HİÇBİR ALANINA KAYITSIZ KALMAMIŞTIR
Açılış konuşmasının ardından “Mehmet Akif, İnsan ve Toplu” konulu semineri veren Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Şengül, Mehmet Akif Ersoy’un birkaç günde hatırlanması ve anılmasının doğru olmadığını, esas olanın onun her zaman hatırlanması olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy’un dönemin entelektüel diye tabir edilen neslinde yetiştiğini vurgulayan Şengül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mehmet Akif Ersoy, edebiyat alanında en çok konuştuğumuz şairlerin başında gelir. Mehmet Akif Ersoy sadece şiir alanında değil aynı zamanda yaşadığı dönemin siyasi ve sosyal olayları ile de yakında ilgilenip hayatın hiçbir alanına kayıtsız kalmamıştır. Mehmet Akif Ersoy’u o günlerden bugünlere kadar taşıyan en büyük eseri Safahat'tir. Bu kitap Mehmet Akif‘in düşüncelerini ölümsüzleştiren ve Türk edebiyat tarihinin en fazla basılan kitabıdır. Mehmet Akif zamana direnen ve karşı koyan birisidir. O kitabı okuyanlar Ersoy’un düşüncelerinin bugün hala güncel olduğunu görebilirler. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin en büyük özelliği ise samimi olmasıdır” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi