ERKEK BASKETBOL TAKIMI KURULDU
Tarihinde ilk kez basketbol liginde ilimizi temsil edecek olan Afyonkarahisar Belediyespor'da teknik ekip ve oyuncu kadrosu oluşturuldu.
Bu yıl Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Belediyespor, lig sonunda 3. lig vizesini cebine koymayı hedefliyor.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla Afyonkarahisar Belediyespor Erkek Basketbol Takımı kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Basketbol İl Temsilcisi Rıfat Yağmur, Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan teknik ekip ve oyuncular katıldı.
GENÇLERİN ÖNÜ AÇILACAK
Toplantı öncesi kısa bir değerlendirme yapan Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan, yoğun görüşmeler sonrasında, Afyonkarahisar Belediyespor bünyesinde Erkek Basketbol Takımı'nı kurduklarını söyledi. İlimizdeki gençlerin önünü açmak ve yerel liglerdeki başarıları üst liglere taşımak için çaba harcadıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Aydoğan, ilimizde basketbol potansiyelinin iyi olduğunu ve bu potansiyeli değerlendirmek adına bir basketbol takımı kurduklarını ifade etti. Destek veren kurum ve kişilere teşekkür eden Aydoğan, takımın genel yapılanması hakkında bilgi verdi.
ÇALIŞMALAR BİR YIL ÖNCEDEN BAŞLADI
Göreve geldiklerinde sadece kağıt üstünde olan bir Afyonkarahisar Belediyespor olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yaptıkları sportif yatırımlar ve atılımlar sonucunda, Belediyespor'u başarıdan başarıya koşan bir kulüp haline getirdiklerini söyledi. Erkek Basketbol Takımı kurulması için çalışmalara bir yıl öncesinden başladıklarını kaydeden Başkan Çoban, bu süre zarfında Basketbol İl Temsilcisi Rıfat Yağmur ve basketbol camiasıyla sık sık görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bu görüşmeler ve çalışmalar neticesinde, Afyonkarahisar Belediyesipor'u basketbol liglerinde temsil edecek bir takım kurduklarını belirten Başkan Çoban, voleybol takımı kurulması yönündeki çalışmaların da devam ettiğini açıkladı.
            "HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"
Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan'ın spor camiasını yakından tanıdığını belirten Başkan Çoban, Belediyespor'un Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Basketbol İl Temsilciliği ve AKÜ'nün destekleriyle başarılı sonuçlara imza atacağını söyledi. Sportif faaliyetlerde paranın çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "Bizim ölçeğimizden bile büyük olan illeri en çok yaralayan şey maddi sıkıntılar. Biz bu işe koyulurken yarı yolda kalmamak için her türlü tedbiri aldık. Elimizdeki imkânları maksimum düzeyde kullanarak Afyonkarahisar'ı sporda da adından söz ettiren bir il haline getireceğiz" dedi.
            "EN ÖNEMLİ SORUNLARI HALLETTİK"
Kulübün sosyal tesis ihtiyacının da karşılandığını aktaran Başkan Çoban, "Bilindiği gibi Afyonkarahisar'ın medar-ı iftiharı Yusuf Özer ağabeyimiz bize bir bina bağışlamıştı. Bu binada sosyal tesis ve misafirhane olmaya müsait çok güzel bölümler var. İnşallah bu binayı kulübümüzün misafirhane ve sosyal tesis ihtiyaçları için de kullanacağız. Şu anda en önemli sorunları halletmiş durumdayız. İnşallah teknik ekibimizin özverisi ve sporcu arkadaşlarımızın gayreti ile başarıyı yakalayacağız. Böylelikle Afyonkarahisar Belediyespor'un tarihinde ilk defa basketbol ve voleybol liglerinde temsil edilmesi sağlanacak. Afyonkarahisar'a hayırlı olsun" diye konuştu.
6 OYUNCU İLE ANLAŞMA SAĞLANDI
Başkan Çoban'ın bu değerlendirmesinin ardından tüm teknik ekip ve oyuncu kadrosunu açıklayan Belediyespor Genel Koordinatörü Muhammed Doğan, antrenörlük görevine Gürkan İşbırakmaz'ın getirildiğini açıkladı. İşbırakmaz'ın yardımcılığına ise Şükrü Gülbahar'ın getirildiğini belirten Doğan, İdari Menajerliğe Yasin Ersöz, Spor Okulları Koordinatörlüğü'ne Muhammed Velit ve Spor Okulları Antrenörlükleri'ne ise Ramazan Karatepe ile Fethi Erbülbül'ün görevlendirildiğini söyledi. Aydoğan, transfer edilen oyuncuların isimlerini ise şöyle açıkladı: Erkan Hacıoğlu, Serdar Ünsür, Batu Kurtar, Yasin Doğuş Topçu, Serhat Taşdelen ve Ersin Taşkin
Editör: Haber Merkezi