ENGELLİLER BELEDİYEN,N DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİR ARAYA GELDİ              

            Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde engelli derneklerinin katılımıyla kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Engelliler Gecesi ile sona erdi.

 

             Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana her 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen 'Engelliler Gecesi' geleneği bu yıl da bozulmadı. Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde düzenlenen gecede, yüzlerce engelli vatandaş ve yakınları bir araya geldi.  

 

            "FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

 

            Gecenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı, engelli olmanın bir sorun değil; ancak engelliliğin toplumun tartışmasız bir gerçeği olduğunu söyledi. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına her yıl 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutladığını belirten Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, "Engelliler Günü, kutlama denilince her sorunun çözüldüğü bir programmış gibi algılanıyor. Ancak biz engellilerin sorunlarının masaya yatırıldığı ve bu sorunlara çözümler üretildiği, engelli kardeşlerimizin kendilerini topluma tanıttığı bir gün olarak düşünüyoruz" dedi.

 

            "ENGELLİ MEMNUNİYETİNDE TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜYÜZ"

 

            Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana çok güzel bir çalışma ortamı oluşturduklarını kaydeden Mesut Yurt, "Belediyemiz ve engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarımızla engelli kardeşlerimize güzel hizmetler vermeye çalıştık. Bazen acılarımızı bazen sevinçlerimizi paylaştık. Bunda da başarılı olduğumuzu yada iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü engelli memnuniyeti araştırmalarına göre, bölgenin ikinci, Türkiye'nin dördüncü ili Afyonkarahisar seçildi" diye konuştu.

 

            BAŞBAKAN'IN AÇIKLADIĞI MÜJDEYİ PAYLAŞTI

 

            Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı bir müjdeyi de engellilerle paylaşan Yurt şöyle konuştu: "Bu akşam Başbakanımızın açıkladığı müjdeyi paylaşmak istiyorum. 2014 yılında e-KPSS sınavı açılmıştı. Bu sınavla birçok memur ve hizmetli alımı gerçekleşti. Ancak 2015 yılında yeni bir alım olur mu kaygısındayken; bugün itibariyle bin 950 engelli kardeşimizin istihdam edileceğini öğrendik. Başvuru tercihleri 4 Aralık'ta başlayıp, 11 Aralık'ta sona erecek. 16 Aralık'ta da tercih sonuçları açıklanacak. İnşallah ilimizden çok sayıda engelli kardeşimiz atanarak memur olur. Bu da bizi ziyadesiyle memnun edecektir"

 

            "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ENGELLİ HİZMETLERİNİN ÖNCÜSÜDÜR"

 

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yurtdışı programı nedeniyle kendisini temsilen geceye katılan Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay ise Başkan Çoban'ın selamını ileterek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engellilere yönelik hizmetlerin öncüsü olduğunu belirten Başkan Vekili Albay, "Şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı iken Türkiye'deki ilk engelliler merkezini kuran kişidir. Onun katkıları ve öncülüğünde bugünlere gelindiğini düşünüyorum" dedi.

 

            "SİZLERİN YAŞAM ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

 

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın da göreve geldiği günden bu yana  her zaman engellilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına önem verdiğini vurgulayan Albay, "Kaldırımlarda, sokaklarda, parklarda engelli kardeşlerimizin yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Hala birçok belediye bu çalışmalara yeni başlarken, Belediyemiz çok daha önce bu çalışmalara başladı ve devam ediyor. İnşallah bundan sonra daha güzel çalışmalara imza atacağız" diye konuştu.

 

            BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

            Yapılan bu konuşmaların ardından Bohça müsabakalarında Türkiye birincisi olan Özel Sporcular Spor Kulübü öğrencileri; Güldeniz Özkan ve Kübra Hazar'a Belediye Başkan Vekil Mustafa Albay ile Aile ve Spor Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin tarafından ödül verildi. Gülle Atma dalında dünya dördüncüsü olan Münevvere Yılmaz ve annesi Hanife Yılmaz'a ise Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

            KATILIM YOĞUN OLDU

 

            Engellilerin ve ailelerinin gönüllerince eğlendiği geceye, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Editör: Haber Merkezi