En Düşük Maaş 3 Bin 506 Tl Oldu

ATIK SU ARITMA BİRLİĞİNDE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ TAMAM

Afyonkarahisar Atık Su Arıtma Birliği ile Belediye-İş Sendikası arasında düzenlenen Toplu İş Sözleşmesine ilişkin görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerde varılan uzlaşmaya ilişkin protokol, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin arasında imzalandı. Toplu sözleşmenin Atıksu Arıtma Birliği’nde görev yapan personelimize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, yüzde 15 oranında yapılan artışla birlikte en düşük maaşın 3 bin 506 lira olduğunu açıkladı.

YÜZDE 15 ORANINDA ARTIŞ

Toplu sözleşme görüşmelerinin her iki taraf içinde olumlu geçtiğine dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Görüşmelerimizde hem işçilerimizi, hem de belediyemizi düşünerek orta yolu bulup bir anlaşma gerçekleştirdik. Yaklaşımlarından dolayı Belediye İş Sendika Başkanımız Yücel Şahin ve sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Toplamda yüzde 15’lik bir artışla en düşük maaşımız 3 bin 506 liraya tekabül ediyor. İmzaladığımız bu sözleşme Atıksu Arıtma Birliğimizdeki işçilerimizin ilk sözleşmesi, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca işçi kardeşlerimize özellikle belirtmek isterim ki, 01.01.2021 tarihinden geçerli olmak üzere geriye dönük ödemelerini de yapacağız.” dedi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Atıksu Arıtma Birliğinde görevli personelimizin ardından Belediyemizin diğer birimlerde görevli çalışanlarımızın da sözleşmelerinin yapılacağını sözlerine ekledi.

“BİZİM İÇİN PARADAN ÖNCE İŞYERİ HUZURU ÖNEMLİDİR”

Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin ise toplu sözleşme görüşmeleri süresince yaklaşımlarından dolayı Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.En iyi toplu sözleşmenin masada biten toplu sözleşme olduğuna dikkat çeken Yücel Şahin, “Bizim için paradan önce işyeri huzuru önemlidir. Bizde sağlık ve mutluluk içerisinde toplu sözleşmeyi imzalamış bulunuyoruz. Sözleşmenin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Orta yolu bulduk. Yaklaşımlarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi