Emniyet Teşkilatına Seminer
Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığınca düzenlenen, illerin Emniyet Müdürlükleri ile Polis Meslek Yüksek Okullarında görev yapmakta olan 75 psikologun katıldığı Emniyet Teşkilatı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Semineri (ETEPSEM)’in ilk oturumu Vali Balkanlıoğlu’nun katılımıyla başladı.
01-04 Nisan 2013 tarihinde arasında Korel Termal Otelde yapılacak olan ve kurum içi bilgi becerilerini artırmak, mesleki açıdan etkinlik kazandırmak ve görevlerindeki verimi yükseltmek amacıyla seminere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Personel Daire Başkanı Yüksel Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanı Yüksel Çelik, seminerin içeriği hakkında bilgiler verirken psikologlara hitaben’’Sizler kurumumuz içinde çok önemli görevler üstleniyorsunuz. Kurumda çalışan diğer bireyleri tanımada, onlarla olan diyaloglarda sıkıntılarını, dertlerini çok iyi biliyorsunuz. Bazı sıkıntıları olan kişilere sıkıntıları aşmaları yönünde tavsiyelerde bulunuyor ve onların işlerindeki motivasyonunu yükselterek çalışmalarındaki başarılarını artırmaya yardımcı oluyorsunuz. Bu anlamda sizleri kutluyor, çalışmalarınızdaki başarıların artarak devam etmesini diliyorum‘’ dedi.
Seminerde söz alan Vali Balkanlıoğlu ise, Afyonkarahisar’ın tarihi, turizmi, marka olmuş ürünleri ile beyaz altını olan mermeri ve mermerciliği hakkında hakkında bilgi verirken, Afyonkarahisar’ın termalin başkenti olması itibarıyla ilimizde bulunan beş yıldızlı otellerden ve kullanılan termal suyun bir damlası bile israf edilmeden kullanıldığını ifade etti. Afyonkarahisar’ın Konya’dan sonra Mevlevi kültürünün 2. merkezi olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu;’’Afyonkarahisar birçok kişinin teğet geçtiği yerdir, fakat kültürüyle, tarihi ve turistik mekanlarıyla ve lezzetleriyle herkesin gelip görmek isteyeceği bir yerdir. Afyon Kalesi, Mevlevi Cami, Mevlevihane Müzesi, hiç çivi kullanmadan ve 40 ahşap direk kullanılarak yapılan Ulu Cami ve Konakları bunların arasında sayabiliriz. Bunu yanında Afyonkarahisar’da, bugünkü gibi seminerlerin yapılması için en uygun ortamlar mevcuttur. İnanıyorum ki yapılan bu seminer sizlere sayısız fayda getirecektir. Seminerdeki amaçta emniyet teşkilatı ve bizim için çok önemli. Çalışanların bilgi ve becerilerinin artmasının yanında gerekli motivasyonu sağlaması ve kendine olan öz güvenin yükselmesine yönelik çalışmalarınız takdire şayandır. Kurum içindeki verimi ve başarıyı ayakta tutmak istiyorsak, çalışanların işlerine olan bağlılığını artırmak, onlara işlerini sevdirmek ve onların aklındaki problemleri minimuma indirerek işlerine olan dikkatini artırmak gerekiyor. Sizlerin bu çabasını kutluyorum. Tabi bunlarında yapılabilmesi için öncelikle sizlerin iyi bir eğitim almanız, bilgi ve becerilerinizin artması, kendinizi sürekli yenilemeniz ve tecrübelerden faydalanmanız gerekiyor. Bu anlamda yapılan seminerin sizler ve Emniyet Teşkilatı için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum’’dedi.
Seminerin ilk oturumu açılış konuşmalarının ardından çekilen fotoğraf ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi