Emniyet Teşkilatı 173. Kuruluş Yılını Kutluyor

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yılı ve Polis Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda ilk olarak Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdür Vekili Şeref Karakaya ve beraberindeki heyet Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette günün anısına Vali Mustafa Tutulmaz’a çiçek takdim edildi. İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Teşkilatının her zaman Vatanın ve Milletin hizmetinde olduğunu, bu görev bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederken, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler verdi.

Polislerimiz Gece Gündüz Demeden Görev Yapıyor

Vali Mustafa Tutulmaz: “Ülkemizde huzur ve güven ortamının oluşmasını sağlayan, gerektiğinde canını hiçe sayarak, adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yapmak gayretinde olan polislerimiz, görevlerinin sadece suçluyu yakalamak değil, suçun önlenmesi olduğunun bilincinde olarak gece gündüz demeden çalışmaktadır. Mesai mefhumu gözetmeden, büyük bir özveriyle görev yapan tüm emniyet teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutluyorum. Görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Polisler de unutulmadı

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yılı ve Polis Haftası dolayısıyla Kocatepe Asri Mezarlığındaki Polis Şehitliği de ziyaret edildi.

Polis Şehitliği ziyaretine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdür Vekili Şeref Karakaya ve çok sayıda polis katıldı.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde edilen dualar sonrası Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler tarafından şehit polislerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi