EĞİTİM-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunda yapılması planlanan ve memurun iş güvencesinin elinden alacağı belirtilen değişikliği protesto ediyoruz.

       Eğitim çalışanlarının özlük haklarının korunması, öğretmenlerin ve diğer personellere 3600 ek gösterge verilmesini talep ediyoruz.

Bu konuda imza kampanyası başlatıyoruz.

 

 

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri tüm dünyada sürekli gelişen, değişen dinamik bir süreci kapsamaktadır. Eğitim Öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesi ülkemizdeki sosyal ve ekonomik yaşamın düzenlenmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Ülkemizdeki yaşam koşullarının iyileşmesi, kalkınmanın ve gelişmenin sağlanabilmesi için eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Ülkemizde eğitim alanında çalışanların OECD ülkeleri çalışanlarına göre çok düşük ücretler aldığı bilinmektedir.

 

Tüm bu veriler değerlendirildiğinde; eğitim alanında yaşanan sorunların önemli nedenlerinden birisinin öğretmenlerin ekonomik durumlarındaki yetersizlik olduğu görülmektedir.

Devlet memurlarının hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık aldıkları dereceler itibariyle belirlenmiş olan ek göstere rakamları, memurların aylık ücretlerini etkilediği gibi, asıl etkisini emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde göstermektedir.

Bu nedenlerle aylığımın hesaplanmasına esas teşkil eden Maaş Ek Göstergemle ilgili 14/7/1965 Tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “IV- EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI” bölümünün (b) bendinin aşağıdaki gibi değiştirilmesini istiyorum.

b) Öğretmen ve diğer personel 

DERECESİ

GÖSTERGESİ

1.DERECE

3600

 2.DERECE

3000

3.DERECE

2200

4.DERECE

1600

5.DERECE

1500

6.DERECE

1200

7.DERECE

1100

8.DERECE

900

 

Kampanyaya destek için, BURADAN

(http://www.egitimisafyon.org.tr/ek-gosterge-kampanyasi.html)

 

1. İndirdiniz

2. Çıktısını alınız 

3. imzalandıktan sonra, en yakın şube ya da temsilciliğimize 30 Aralıktan önce ulaştırınız.

Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Editör: Haber Merkezi