Ecer, Emeklinin yüzü gülecek

CHP Milletvekili adayı Doktor Mehmet Ecer seçim çalışmalarını İhsaniye, Gazlıgöl, Karacaahmet, Döğer ve çevresinde sürdürdü. Ecer’e eşi Emel Ecer’de destek vermeye devam ediyor. İhsaniye’de seçim çalışması yürüten Ecer’e, MHP’li Belediye Başkanı Şaban Çubuk, “İlçemize hoş geldiniz başarılar dilerim” diyerek bir süre sohbet etti.

Çiftçinin hali perişan

Doktor Mehmet Ecer’e en çok emekliler ve çiftçiler ilgi gösterdi. Çiftçiler, “Başta yakıt olmak üzere tarım sektöründe girdiler çok yüksek olması nedeniyle yaptığımız masrafı çıkartamıyoruz” diye dert yanarlarken emeklilerde “Emekliyiz geçinemiyoruz, bu yaşta yine çalışmak zorunda kalıyoruz            dediler

Ecer, “CHP bildiğiniz gibi Atatürk’ün kurduğu parti. Atatürk kalkınmamın tarımdan ve kırsaldan olacağını bildiği için köylü milletin efendisidir sözünü boşuna demedi. CHP’nin olmadığı dönemlerde tarım sektörü gözden düşürülerek mısırı, hatta samanı bile yurt dışından alan bir ülke haline getirildik. Oysa Türkiye bir tarım ülkesi, her yöresinde farklı ürünlerin yetiştiği, dünyada kendi kendine yeten ender ülkelerden birisiyken tarımda bile dışa bağımlı olduk” dedi.

Çiftçinin yüzü gülecek

CHP hükümetiyle birlikte tarım sektörü yeniden ayağa kalkacak diyen Ecer, “CHP’nin en büyük projelerinden birisi tarım sektörü içindir. Daha modern, daha verimli, daha karlı bir tarım ve hayvancılık sektörü için projeler hazır. Bunların en başında mazot fiyatları olacak. CHP hükümetiyle birlikte mazot 1.5 lira olacak. Biz bunu söyledikten sonra hükümet ayağa kalktı kaynak nerede diye? Bu ülkenin kaynak sorunu yok” dedi.

Mehmet Ecer, “Emekliler hiç merak etmesin. İlk yapılacak olan Dini Bayramlarda birer maaş ikramiye. İkincisi en düşük emekli maaşı 1.500 TL olacak. Emekliler arasındaki maaş farklılıkları ortadan kalkacak. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi emekliler, emekliliğin keyfini sürecek. Ek iş yapmayacak, rahat ve insanca bir hayat sürecekler”

 Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi