Dr. Koçak’tan STK ziyaretleri

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak ve ekibi sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında AFSİAD, Demiryolu İş Sendikası, Mali Müşavirler Odası, Afjet A.Ş. ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği’ni ziyaret edip istişarelerde bulundular.

Koçak ve ekibini Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel, Akif İşbilir, Kadir Sayın ve Kamil Ayvalı karşıladılar.

Koçak: “Afyonkarahisar’ımızı güçlendirerek, her anlamda talep gören bir şehir haline getireceğiz. Sanayicilerimiz ve iş adamlarımız da ellerini taşın altına koyarak istihdam kapıları açıyorlar. Sizlere de bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlerde yerel yönetim olarak sizlerin önünü açacak yeni istihdam alanları oluşturabilecek çalışmaları yapacağız.Seçim sürecini saygı çerçevesi içerisinde geçirmeyi ümit ediyoruz. Bizler de kullandığımız lisana, duruşumuza dikkat ederek bu yolda yürümeye gayret ediyoruz. Yerel yönetim olarak sanayi ve iş adamları için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ise, “Derneğimize yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı şahsım, yönetim kurulu üyelerimiz ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Belediye başkan adaylarının seçim sürecinde ortaya koyduğu projelerin tümü, belediye başkanı olarak seçilen kişi tarafından harmanlanarak değerlendirileceğini ümit ediyoruz. Çünkü diğer adayların da ortaya koymuş olduğu projeler memleketimizin kalkınması için emek harcanmış projelerdir. Şehrimizin tamamının birlik ve beraberlik içerisinde yerel seçim sürecinin yaşanmasını ve seçim sonuçlarının tüm ülkemize hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu.

Program kapsamında ikinci olarak Demiryolu İş Sendikasıziyaret edildi. Sendikanın Afyon Şube Başkanı Muharrem Uslu ile istişarede bulunan Koçak, sivil toplum merkezi projesini Uslu ve ekibi ile paylaştı.

STK’ları yerel demokrasinin en önemli unsuru olarak gördüğünü ifade eden Koçak: “Sivil toplum bilincini geliştireceğiz, STK’ların yapılarını güçlendireceğiz. Etkinliklerini arttırabilmeleri için sivil toplum merkezlerini kuracağız. Ben STK’lar ile istişareye önem veririm. Sizler demokrasimiz için, yerel yönetimlerimiz için vazgeçilmez unsurlardansınız” ifadelerini kullandı.

Uslu nazik ziyareti için Koçak’a teşekkürlerini sunarak seçimin Afyonkarahisar halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

Program Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ziyareti ile devam etti. Oda başkanı Kadir Arık ile görüş alış verişinde bulunan Koçak: “Demokratik, adaletli ve şeffaf yönetimden yanayız” dedi.

Koçak finans, arazi yönetimi ve kentsel dönüşüm ve uluslararası ilişkiler ofisi hakkında da bilgiler verdi. Koçak: “Bütçe ve finans ile ilgili ayrı bir birim kuracağım. Bunun yanı sıra yeni kaynak ve yatırımcılarımızla şehrimizi yatırım cenneti haline dönüştüreceğiz. Uzman bir ekip ile çalışarak finans yönetimini profesyonel şekilde yapacağız” dedi. Arazi yönetimi ve kentsel dönüşüm ofisi ile ilgili de bilgiler veren Koçak: “Kuracağımız bu ofis ile hangi arazilerimizi ne amaçla kullanacağımızı belirleyeceğiz. Böylelikle arazilerimizi en verimli şekilde kullanabileceğiz. Arazi planları ile adaletli bir şekilde kentsel dönüşüm mastır planını hazırlayarak, Afyonkarahisar’ ın imar sorununu Allah’ın izni ile çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Uluslararası ilişkiler ofisi hakkında da bilgiler veren Koçak: Yurt dışındaki yatırımcılar ile ilişkiler kurmak için açacağımız bu ofis ile Afyonkarahisar’ ımızı ihya edeceğiz. Kardeş şehirler ile ihracatımızı arttıracağız. Yeni yatırımcılar çekeceğiz. Şehrimizi alışılmışın dışında yenilikçi ve modern bir anlayışla uzman kadromuz ile yöneterek Türkiye’de örnek bir belediye konumuna getireceğiz” şeklinde konuştu.

Arık, Koçak ve ekibinin nazik ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Daha sonra Afjet A.Ş.’ni ziyaret eden Koçak, kurumun Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk ve ekibinin hazırladığı “Afyonkarahisar’ın Jeotermal Potansiyeli ve Jeotermal Geleceği” adlı sunumu dinledi. Koçak, Ulutürk ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Son olarak Türkiye Yardım Sevenler Derneği’ne ziyarette bulunan Koçak Derneğin Afyonkarahisar Şube Başkanı Necla Can ile fikir alış verişinde bulundu. Can, Koçak ve ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi.

.

Editör: Haber Merkezi